Bag om Harald Blåtands Ravningbro

Section group

KOM MED BAG OM - sammen med en af vores faginspektører

Bag om Harald Blåtands Ravningbro

Vi mødes ved Ravningbroen, der blev bygget af vikingerne under Kong Haralds Blåtand i år 980. Få hele historien om det avancerede bygningsværk, om udgravningerne og sammenhængen til Kongernes Jelling. Nyd samtidig naturen på det bredeste sted over Vejle Ådal og kom i dybden med den lille udstilling i den gamle Ravning Station.

Sted:
Ravning Station

Varighed: 1½ time

Pris:
I åbningstiden
På hverdage: 900 kr.
I weekender: 1350 kr.

Uden for åbningstiden
På hverdage: 1950 kr.
I weekender: 2400 kr.

Max. 35 personer

Specialarrangementer efter aftale

Klik her for at forespørge på dette Bag om-arrangement

Ravningbroen
Ravningvej 25
Bredsten

Ravningbroen

Ravningbroen blev bygget af vikingerne under Kong Harald Blåtand i året 980, og den målte hele 760 meter og krydsede Vejle Ådal på det bredeste sted.

Klos op ad det sted hvor Ravningbroen stod, kan man nu se en rekonstruktion af broen, der giver en god ide om dimensionerne i det imponerende bygningsværk. Snyd ikke jer selv for en smuk gårtur over til rekonstruktionen af det sydlige brofæste, men husk fornuftigt fodtøj.

I udstillingen, der findes i den gamle stationsbygning på stedet, kan man blandt andet se nogle af broens oprindelige egetræsstolper, der blev trukket op og konserveret, da man udgravede broen i 1970'erne.

Læs mere om Ravningbroen her.

Ravningvej 25
7182 Bredsten

Rekonstruktionerne befinder sig under åben himmel og er åben hele døgnet, hele året.
Udstillingen i den gamle stationsbygning er åben alle dage kl. 8-20.