Dagligliv i jernalderfamilien (3.-6. kl. - rollespil)

Section group

Gennem dette forløb får eleverne et nærmere indblik i, hvordan jernaldersamfundet var opbygget og kan have fungeret i dagligdagen.

STED
Jernaldermiljøet Vingsted

KLASSETRIN
3.-6. klasse

VARIGHED
1, 2 eller 3 dage med eller uden overnatning

PRIS
65 kr. pr. elev pr. dag for undervisningsdage UDEN overnatning.
75 kr. pr. elev pr. dag for undervisningsdage MED overnatning.
Prisen inkluderer instruktion, men der må påregnes udgifter til mad.

INDHOLD OG FORLØB
Grundlaget for jernalderfamilien er gården, som man bor på. Enhver familie har haft gårdens drift som deres basis, og håndværkene er noget man har beskæftiget sig med som tillæg til det daglige landbrugs- og husholdningsarbejde. Derfor er såvel landbrugs- og husholdningsarbejde essentielt i dette forløb.

Eleverne skal bo og arbejde som familier i høvdingens landsby.
På Steppinggården bor høvdingens familie. Her hører også krigerne og vølven og væverne til.
På Overbygård bor landsbyens bondefamilie, som har ansvaret for landbruget, og som også er dygtige træhåndværkere og kurvemagere.
På Hoddegården bor landsbyens håndværkerfamilier, som er dygtige smede og pottemagere.

Forhåndstilmed din gruppe her

Jernaldermiljøet i Vingsted
Skyttevej 12
Bredsten (Følg skiltene fra landevejen)