Åbent væveværksted på Randbøldalmuseet

randbøldal vævelaug randbøldalmuseet
Hver onsdag i sommermånederne og alle hverdage i uge 28 kan du møde væverne i værkstedet på Randbøldalmuseet

Kig indenfor i det levende værksted og bliv inspireret. Du har også mulighed for at prøve kræfter med væveriet selv.

Randbøldal har en lang historie som både papir- og tekstilfabrik. Brug sommeren til at sætte et af de gamle håndværk i spil ved at opleve udstillingen i den smukt beliggende fabrik.

Randbøldal Vævelaug byder velkommen i værkstedet hver onsdag i juni, juli og august, lørdag d. 16. juni samt alle hverdage i uge 28, 9.-13. juli. Alle dage kl. 10-16.

Til og med 9. september kan den lille udstilling 'Vilde farver' ses i væveværkstedet.

Om udstillingen, der viser de ting der fremstilles i væve- og papirværkstederne på Randbøldalmuseet, fortæller Vævelauget:

"Vi inspireres af naturen, historien og håndværket i Randbøldal. Naturens egne materialer er fascinerende. Planter, blomster og blade omkring os er rige på farvestoffer.

I væve- og papirværkstedet er der fokus på et godt håndværk og bæredygtighed. Der bliver vævet med det plantefarvede uldgarn og papirmageren bruger efterfølgende farvesuppen, plantedelene og en tot uld, til at give farve og struktur i det håndstøbte papir."

Udstillingen, der tidligere har været vist på Kunstbygningen Filosoffen i Odense, kan ses i hele museets åbningstid (tirsdag-søndag 10-16).

I det helt nyrenoverede udendørs vandeksperimentarium på Randbøldalmuseet kan man få føling med det, der er grundlaget for hele indistrieventyret i Randbøldal – vandkraften.

Her kan børn og voksne prøve at vinde over vandets tyngde og hæve det med enkel og historisk teknik som Arkimedes’s skrue, brøndvinde, vippebrønd, trædemølle og et helt slusesystem.

Indenfor på museets 1.sal kan du også høre historierne om hvordan det var at være barn i Randbøldal, dengang dine bedsteforældre og oldeforældre var børn.

Tag madkurven med og oplev naturen, historien og håndværket i Randbøldal.

06.06.2018 - 29.08.2018

Randbøldalmuseet
Dalekildevej 1
Randbøl

Randbøldalmuseet

Randbøldalmuseet er et rigtigt familiemuseum, hvor børn og voksne kan lære om gamle dages produktion af papir og klæde. Og i de udendørs vandeksperimenter kan alle boltre sig i timevis og afprøve vandets kræfter.

I perioden 6. til 26. august er Dalekildevej spærret ved broen, da denne skal renoveres. Man kan derfor kun køre til/fra Randbøldalmuseet fra Nørup-siden via Rodalvej – kommer man sydfra via Dalekildevej er der omkørsel (ca. 10-15 km).

Læs mere om Randbøldalmuseet her.

Dalekildevej 1
7183 Randbøl