Åbning af Floating Art 2017 Sankt Hans aften

Åbning af Floating Art 2017 Sankt Hans aften

Event Group

Mørke tanker til Sankt Hans bålet og Floating Art, indsamlet på Vejle Kunstmuseum
Floating Art 2017 åbner Sankt Hans aften med bål, sang, taler og performances.

Med Floating Art udvider Vejle Kunstmuseum udstillingsrummet over sommeren med samtidskunst, der er skabt til at flyde på vandet. Udstillingen åbner 23. juni, og kan opleves frem til Trekantområdets Festuge i slutningen af august. Læs meget mere om Floating Art 2017 og de udstillede værker her.

Bidrag til bålet
Historisk var formålet med Sankt Hans bålet at bortmane ondskaben. Lige nu kan du i foyeren på Vejle Kunstmuseum bidrage til bålet, ved at tegne eller skrive dine mørkeste tanker på en rundstok. Alle bidrag samles i en installation på museet, indtil ilden får lov at fortære mørket og ondskaben.

Program for åbningsaftenen:

18-20: Åben grill - medbring din madkurv

18.00: Livemusik: Inetio

18.30: Performance: Jonas Kjeldgaard Sørensen / Jeg har lagt mig for at blive liggende   

20.00: Vi sejler ud og smider de ”mørke tanker” på bålet

20.30: Floating Art åbningstale: v/ Kommunikations- og formidlingschef, Rikke Hedman og museumsinspektør, Pernille Rom Bruun, VejleMuseerne

20.45: Båltale: Museumsinspektør Jannie Uhre Ejstrup, VejleMuseerne

21.00: Skt. Hans bålet tændes med fællessang

21.00: Performance: Christian Hansen / Flydende midsommervise, fra solopgang til solnedgang

De 12 udvalgte værker i Floating Art 2017 forholder sig alle til Vejle Fjord - de indtager vandet og fungerer på vandet. De 12 værker undersøger hver i sær de globale konsekvenser grundet politiske dagsordner og menneskelige handlinger, der strækker sig langt ud over Jyllands østkyst. Kunsten på fjorden kommenterer på temaer, der vedrører os alle som; klimaændringer, migration over landegrænser, overflod, privat ejendomsret og navigation i en digital verden, der bliver mere kompleks at begribe fysisk. Flere af kunstnere undersøger disse temaer lokalt i Vejle og bringer os ned på mikroniveau, for at vi kan forstå det store verdensbillede. Læs mere om alle værkerne, der er udvalgt på baggrund af et open call, her.

Event Hours

Dato 

23.06.2017
Fra 18:00

Pris 

Gratis

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle