Åbning: Vores Vævninger

Åbning: Vores Vævninger

Event Group

Mød folkene bag sommerens væveudstilling på Randbøldalmuseet.

Onsdag d. 5. juni kl. 13.00 er der mulighed for at møde folkene bag udstillingen Vores Vævninger, når Berthe Forchhammer og Tove Papp-Lindkvist kommer til Randbøldalmuseet for at fortælle om idé og udvikling af udstillingen samt for at vise rundt og præsentere filmen “Hænder bliver øjne”.

Vores Vævninger er en taktil udstilling af kunsthåndværk fremstillet på væveværkstedet på Instituttet for Blinde og Svagsynede (IBOS), i Hellerup.

IBOS er et nationalt kompetence- og rehabiliteringscenter for blinde og svagsynede, og væveværkstedet har en lang tradition med at undervise i traditionelle håndværk. 

Udstillingen formidler håndværket både for seende og blinde, ved at vise den blindes metoder, med hjælp af taktilitet og tilgængelighed.

Udstillingen kan ses fra 1. juni til 4. august på Randbøldalmuseet. Museet er sommeråbent tirsdag til søndag kl 10-16 i hele perioden og har gratis adgang.

Udstillingen er arrangeret af Vævelauget Randbøldal.

Event Hours

Dato 

05.06.2019
Fra 13:00

Pris 

Gratis

Museum second column

Museum second column information

Randbøldalmuseet
Dalekildevej 1
7183
Randbøl

Vores Vævninger

Særudstilling på Randbøldalmuseet.
01.06.19 - 04.08.19

Sommeren igennem kan I se en spændende væveudstilling på Randbøldalmuseet.

Vores Vævninger er en taktil tekstiludstilling med brugstekstiler i klassiske mønstre og teknikker fremstillet af kompetente blinde og svagsynede vævere på væveværkstedet på Instituttet for Blinde og Svagsynede (IBOS), i Hellerup.

Museets gæster kan opleve hvordan der arbejdes med synskompenserende hjælpemidler og hvordan man kan kompensere for et manglende syn med sine hænder og fingre, når man udfører vævehåndværket.

Læs mere om udstilingen HER.

Udstillingen er arrangeret af Vævelauget Randbøldal.

 

Randbøldalmuseet

Randbøldalmuseet er et rigtigt familiemuseum, hvor børn og voksne kan lære om gamle dages produktion af papir og klæde. Og i de udendørs vandeksperimenter kan alle boltre sig i timevis og afprøve vandets kræfter.

Læs mere om Randbøldalmuseet HER.

Adresse:
Dalekildevej 1
7183 Randbøl

Åbningstider:
15/3 - 31/5: lørdage, søn- og helligdage kl. 10-16
1/6 - 31/8: tirsdag-søndag kl. 10-16
1/9 - 31/10: lørdag og søndag, kl. 10-16