Eksperimenter med varme og kulde i et jernalderhus

Hvordan føles det at være i et jernalderhus i februar? Hvor varmt kan det egentlig blive i et hus uden radiatorer, og kan man overhovedet se noget uden elektrisk lys?

Midt i årets koldeste måned samler VejleMuseernes arkæologer, Charlotta og Katrine, alle børn med en arkæolog i maven i Jernaldermiljøet i Vingsted.

På den første dag oplever vi, hvor meget et ildsted betyder for opvarmning af et hus, og vi fylder huset med mennesker, dyr og liv. På dag to føler og måler vi forskellen i temperatur, for spørgsmålet er om huset bliver varmere af gedernes prutter? Vi bager brød ved ildstedet med håndkværnet mel og laver noget varmt at drikke for at holde os varme. Der bliver selvfølgelig også tid til både spændende fortællinger om jernalderen og en snak om den lange vej fra en arkæologisk udgravning til et rekonstrueret jernalderhus.

Arrangementet forgår over to dage (mandag og tirsdag). Billetten gælder begge dage.

Husk madpakke, drikkevarer og varmt tøj begge dage!

Arrangementet henvender sig primært til nysgerrige børn (ca. 8-12 år), der har lyst til at blive klogere på livet i jernalderen.

12.02.2018 - 13.02.2018

Jernaldermiljøet i Vingsted
Skyttevej 12
Bredsten (Følg skiltene fra landevejen)

Oplevelser i vinterferien

Jernaldermiljøet i Vingsted

Jernaldermiljøet i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Jernaldermiljøet består af en række huse og andre anlæg fra forskellige jernalderlandsbyer i Jylland og ligger smukt mellem græsmarker, opdyrkede agre, sø og skov.

Læs mere om Jernaldermiljøet i Vingsted og Vingsted Historiske Værksted her.

Skyttevej 12
7182 Bredsten
Følg skiltene fra landevejen gennem Vingsted

Området er altid åbent for vandreture, og der er gratis adgang. Selve husene i jernalderlandsbyen er kun åbne, når der er aktiviteter.