Fernisering: Lige til stregen. En satirisk jordomrejse

Fernisering: Lige til stregen. En satirisk jordomrejse

Event Group

Bonil - three keys to understand Trump - Lige til stregen, kunstudstilling om satire og satiretegning på vejle kunstmuseum
Lørdag d. 13. oktober kl. 14.00 slår Vejle Kunstmuseum dørene op til en helt ny særudstilling med satiretegninger fra hele verden. Kom og oplev hvordan satiretegnere over hele verden netop nu tager fat i tabuer og provokerer med deres pen. Ferniseringen er gratis og åben for alle.

Satiretegning er en væsentlig del af vores kultur. Over hele kloden kommenterer og provokerer satiren. Satiretegninger kan, som al god kunst, skabe forandring, fordi billederne får os til at reflektere, og de skubber til vores ideer om den verden, vi kender.

Udstillingen introducerer fire aktuelle temaer: "Magtens ansigt", med eksempel i karikaturer af USA's præsident Donald Trump; "De udsatte", med fokus på strømmen af bådflygtninge til EU;
"#MeToo" der satiriserer over den globale kampagne mod seksuelle overgreb på kvinder; og  "Lige til stregen?" der diskuterer hvordan og hvornår, en tegning går over stregen.

Billedets magtfulde evne til at vække stærke følelser og forargelse opleves måske i sær i sidstnævnte tema, hvor historier om tegnere, der er blevet forfulgt og retsforfulgt for deres tegninger foldes ud.

Og nej. Mohammed-tegningerne er ikke en del af udstillingen. Der er mange andre ufortalte historier om tegninger, der har vakt røre, om overgreb, og om tegnere, der har kæmpet for deres ret til at ytre sig. Nogle af de historier foldes ud i udstillingen.

Når udstillingen åbner 13. oktober, vil museets gæster ikke bare se lange rækker af væghængte tegninger. Satiretegningerne præsenteres på flere forskellige måder, der er med til at sætte dem i kontekst og udfolde deres tema.

Nogle tegninger til teamaet Magtens ansigt ligger som inspiration under glas på det bord, hvor man selv kan prøve kræfter med karikaturtegning. Andre tegninger, til temaet #MeToo, vil blive trykt på store dominobrikker, for at efterligne bevægelsens globale effekt. På den måde vil vi gerne inspirere gæsterne til at se nærmere på de fantastiske tegninger og give mulighed for aktivt at engagere sig i udstillingen.

'Lige til stregen. En satirisk jordomrejse' åbnes af Arne Sørensen, der i en menneskealder har været tegner på Vejle Amts Folkeblad.

Illustration: Bonil

Event Hours

Dato 

13.10.2018
Fra 14:00

Pris 

Gratis

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle

Lige til stregen - en satirisk jordomrejse

Særudstilling på Vejle Kunstmuseum
14.10.18 -  17.03.19

Satiretegning er en væsentlig del af vores kultur. Over hele kloden kommenterer og provokerer satiren. Satiretegninger kan, som al god kunst, skabe forandring, fordi billederne får os til at reflektere, og de skubber til vores ideer om den verden, vi kender. Kom og oplev hvordan satiretegnere over hele verden netop nu tager fat i tabuer og provokerer med deres pen.

Læs mere om udstillingen HER

Vejle Kunstmuseum er åbent tirs - søn kl 11-17. Der er gratis adgang til museets udstilinger.

'Lige til stregen. En satirisk jordomrejse' er støttet af Beckett-fonden, Knud Højgaards Fond og Spar Nord Fonden.

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Mandag lukket, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag

Museet er lukket: 24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1