Floating Art i Trekantområdets Festuge

floating art vejlemuseerne vejle kunstmuseum vejle fjord
Events (næsten) hver dag i Trekantområdets Festuge - både for børn og voksne

Floating Art 2017 er 12 kunstværker skabt til at spejle sig i Vejle Fjord. Værkerne kommenterer på globale konsekvenser forudsagt af politiske dagsordener og menneskelige handlinger. Læs mere om værkerne, der flyder på fjorden i perioden 23/6 - 3/9, her.

I samarbejde med Trekantområdets Festuge afholder vi en lang række arrangementer med blandt andre kunstnerne bag værkerne, for både børn og voksne.

Life-boats
I Trekanområdets Festuge udvides Floating Art med værket Life-boats, som er tre skulpturskibe i beton skabt af den norske kunstner Marit Benthe Norheim. Hver skulptur har sin egen fortælling og bærer temaerne længsel, liv og minder; tre faser i et kvindeliv.

Life-boats er et ambitiøst kunstværk, som det har taget otte år at realisere og involveret flere hundrede frivillige. Aarhus 2017 - Europæisk Kulturhovedstad har været med til at søsætte dette unikke kunstværk, der byder på en uforglemmelig oplevelse for alle, der er så heldige at møde dem. Publikum kan komme ombord og opleve skulpturernes indre installationer med musik af den norske komponist Geir Johnson. Life-boats besøger en række danske havne og fjorde, før de forlader danske farvande og sejler mod andre mål i Europa.

Floating Art eventprogram i Trekantområdets Festuge
Alle arrangementer forgår eller starter ved Life-boats. Adressen er Stævnen 53, lige overfor Restaurant Remouladen. Alle arrangementer er gratis, med mindre andet er nævnt.

Tirs. 22/8

10-15: Floating Art for børn
Find dit yndlingskunstværk, få hænderne i materialerne og byg dit eget værk med inspiration i kunsten på vandet. Pris 30,-

Ons. 23/8

16-18: Foredrag om Life-boats med kunstneren Marit Benthe Norheim, efterfulgt af en tur i bådene og et glas vin

Tors. 24/8

Fre. 25/8

10-18: Drømmen om værelse med udsigt
Kom med på en sejltur ud til det flydende hus sammen med kunstnerne bag: Joaquin Zaragoza og Marianne Jørgensen. Mød op ved Life-boats.

10-18: Life-boats / åben båd

Lør. 26/8

15-18: Kunstner Jonas Kjeldgaard Sørensen, der har skabt værket Hvalfangerne, inviterer børn og unge til en workshop i at bygge fangstapparater.
Bare mød op i løbet af dagen.

FLOATING ART LØRDAGSEVENT

Se udstillingen Floating Art langs fjorden. Gå om bord på Life-boats og oplev deres indre kunstneriske og skibstekniske installationer. I aftens anledning rykker Restaurant Remouladen udenfor med let og smagfuldt mad, der passer til årstiden. Det aarhusbaserede pladeselskab "Few of us" står for lydtapetet og spiller sprøde toner i sommeraftenen.

18-20: Few of Us + Street food

12-21: Life-boats / åben båd

Søn. 27/8

15-16 Offentlig omvisning: Floating Art

12-17: Life-boats / åben båd

Tirs. 29/8

10-15: Floating Art for børn

16-18: Skriveworkshop: Mit liv er ladet med….
Historiske Fiktioner, Vejle Bibliotekerne

10-18: Life-boats / åben båd

Ons. 30/8

16-17: Flagkoncert med kunstner Claus Haxholm inspireret af hans værk Vandet er vejen ud / Giant steps/ Brødrene.
Vi mødes ved Life-boats og går sammen ud til værket.

Kl. 17-18.30:  Foredrag: Når hvalen strander
Kunstner Jonas Kjeldgaard Sørensen i dialog med vejlensisk hvalekspert.

16-19: Life-boats / åben båd

Tors. 31/8

16-18: Skriveworkshop: Mit liv er ladet med….
Historiske Fiktioner, Vejle Bibliotekerne

16-19: Life-boats / åben båd

Fre. 1/9

13-17.30: Kunstner Jonas Kjeldgaard Sørensen, der har skabt værket Hvalfangerne, inviterer børn og unge til en workshop i at bygge fangstapparater.
Workshoppen afsluttes med en parade rundt i byen. Bare mød op i løbet af dagen ved Life-boats.

Eventprogrammet under Floating Art 2017 er støttet af Trekantområdets Festuge
(logo)