Kunst KOM

Vejle Kunstmuseum samarbejder med SMK om sprogmøder

Statens Museum for Kunst står i spidsen for et arrangement på Vejle Kunstmuseum med afsæt i museets værker. Ideen med SMK KOM er at bruge Vejle Kunstmuseums samling som en platform til tale dansk og forstå verden ud fra. På Vejle Kunstmuseum håber vi, at SMK-teamets besøg skaber grobund for at udvikle vores egen model her i Vejle.

Når man er ny borger i Danmark lægger man højst sandsynligt mærke til andre detaljer i kunsten end den gennemsnitlige danske museumsgæst. Så hvorfor ikke bruge kunstmuseets værker til at tale ud fra, dele erfaringer og skabe nye veje ind i kunsten?
Statens Museum for Kunst startede SMK KOM i 2014, fordi de så et behov for at favne en bredere del af befolkningen og bruge museet til at skabe et netværk, hvor folk med rødder i andre lande kan lære og tale dansk. Teamet bag SMK KOM, der har fire års erfaring med projektet, har i dag et fast team af formidlere og kursister som tovholdere.

I januar var Vejle Kunstmuseums inspektører på inspirationstur hos teamet i København - et møde, der resulterer i at SMK-karavanen nu kommer til Vejle og deler ud af deres erfaringer.
SMK KOM og Vejle Kunstmuseum ser frem til en inspirerende eftermiddag/aften på kunstmuseet, hvor forskellige lande og kulturer møder hinanden.

Vi starter arrangementet med kaffe og kage-bord i foyeren, hvor SMK-teamet præsenterer sig selv og projektet. Derefter vil vi, i mindre grupper, kigge på og tale om kunsten i museets helt nye udstillingsrum. Kunst KOM arrangementet er et socialt, uforpligtende arrangement og det kræver ingen forudsætninger at være med – blot lysten til at øve sit dansk og møde nye mennesker med samme formål.

Arrangementet foregår kl 16-19.

22.02.2018
Fra 16:00

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Flegborg 16-18
7100 Vejle