Luther øren – en reformationskoncert

Luther øren – en reformationskoncert

Event Group

I anledning af reformationens 500 års jubilæum har organist ved Johanneskirken, Matthias Geiger, komponeret et helt nyt korværk.

”Luther Øren” er fortællingen om den gode dreng Martin fra Sachsen, der voksede op med én måde at tro på, men som voksen må gøre op med autoriteterne: For Luther var tro et personligt anliggende mellem Gud og menneske. Dette budskab er også vigtigt i vores egen tid, hvor traditioner, konventioner, politisk og religiøs uro og angst for terror præger vores hverdag.

Korværkets tekster er skrevet af Johannes Møllehave og Paul Arnbak, sognepræst ved St. Johanneskirken i Vejle.

Kunstmuseet byder efterfølgende på et kig i udstillingen HEX - billedets magt med værker fra 1500 og frem til i dag. En udstilling, der handler om, hvordan ord og billeder skaber holdninger.

31. oktober, på selve 500-årsdagen for Martin Luthers 95 teser, åbner vi i Maskinrummet en særudstilling med 25 moderne parafraser over Lucas Cranachs lille træsnit af Martin Luther, der findes i Vejle Kunstmuseums samling. Læs mere her.

Event Hours

Dato 

28.10.2017 - 28.10.2017
Fra 14:00 - 16:00

Pris 

Gratis

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag - søndag kl. 11-17
Enkelte lukkedage omkring jul og nytår.