Mød tegneren: Cintia Bolio

Mød tegneren: Cintia Bolio

Event Group

Talk og workshop med satiretegneren Cintia Bolio

På denne kvindernes internationale kampdag er der helt ekstraordinært mulighed for at møde en ganske særlig satiretegner: Mexicanske Cintia Bolio.

Cintias tegninger er sprælske, spraglede og sprudler med mexicansk temperament. Tegnestilen er i farve og billedsprog præget af den mexicanske, farvemættede og dekorative tradition Cintia Bolio er som tegner erklæret feminist, og i Mexico er der sandelig nok at kæmpe for, når det angår kvinders basale rettigheder. Tro og tradition dikterer stadig ofte livstruende levevilkår for kvinder i Mexico, og det gør Cintias meget skarpe og meget morsomme pen noget ved, ikke mindst på bloggen Puras Eva!

Ud over også at publicere i Mexicos største aviser, er Cintia Bolios satiretegninger gennem mange år udbredt internationalt, - og for resten også i det danske satiremagasin SPOT.

På denne underholdende eftermiddag vil Cintia Bolio både fortælle om, hvorfor satiretegning er et vigtigt redskab i kampen for kvinders rettigheder i Mexico, men også udfordre publikum med en lille aktiv workshop, der bringer satiren helt ind under huden. 

Grib muligheden på den satiriske jordomrejse, for et unikt besøg i Mexico

Arrangementet er gratis og åbent for alle. Der kan reserveres plads via linket nedenfor.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

Illustration: Cintia Bolio, MeToo Global Influence, marts 2018, SPOT Satiremagasinet

 

Event Hours

Dato 

08.03.2019
Fra 17:00

Pris 

Gratis

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle

Lige til stregen. En satirisk jordomrejse

Særudstilling på Vejle Kunstmuseum
14.10.18 -  17.03.19

Satiretegning er en væsentlig del af vores kultur. Over hele kloden kommenterer og provokerer satiren. Satiretegninger kan, som al god kunst, skabe forandring, fordi billederne får os til at reflektere, og de skubber til vores ideer om den verden, vi kender. Kom og oplev hvordan satiretegnere over hele verden netop nu tager fat i tabuer og provokerer med deres pen.

Læs mere om udstillingen HER

Vejle Kunstmuseum er åbent tirs - søn kl 11-17. Der er gratis adgang til museets udstilinger.

'Lige til stregen. En satirisk jordomrejse' er støttet af Statens KunstfondBeckett-fonden, Knud Højgaards Fond og Spar Nord Fonden.

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Mandag lukket, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag

Museet er lukket: 24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1