Mød tegneren: Khalid Albaih

Mød tegneren: Khalid Albaih

Event Group

Talk med den unge, sudanesiske satiretegner Khalid Albaih.

Ifølge Khalid selv, har han hjemme på internettet. Det er også primært på internettets sociale medier at Khalid publicerer sine tegninger, der kritiserer magtens ulighed og magthavere verden rundt. Khalid har 83.000 følgere på Facebook, hvor Khalid bl.a. deler sine tegninger og kommenterer på væsentlige, politiske begivenheder i hele verden.

Khalid udstiller i Vejle Kunstmuseums særudstilling Lige til stregen. En satirisk jordomrejse. Khalid er sudaneser, født i Rumænien, men har levet det meste af sit liv i Qatar. Khalid Albaih er i 2018 og 2019 på residency i København som Fribytegner under PEN

I udstillingen i Vejle vil Khalid fortælle om de udstillede tegninger og de temaer og politiske problemer, han i øvrigt anser for påtrængende, vigtige og uomgængelige. Khalid er en tegner med noget på hjerte. 

Hør Khalid fortælle sin historie, om hvordan det er at være satiretegninger uden hjemland og hvordan internettets forskellige sociale medier fungerer som platform for satire i dag.

Du kan følge Khalid Albaih på Facebook og Instagram, og læse et længere interview med ham HER.

Arrangementet er gratis og åbent for alle. Der kan reserveres plads via linket nedenfor.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

Illustration: Khalid Albaih, Choices for Syrian Children, August 19, 2016

 

Event Hours

Dato 

07.02.2019
Fra 17:00

Pris 

Gratis

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle

Lige til stregen. En satirisk jordomrejse

Særudstilling på Vejle Kunstmuseum
14.10.18 -  17.03.19

Satiretegning er en væsentlig del af vores kultur. Over hele kloden kommenterer og provokerer satiren. Satiretegninger kan, som al god kunst, skabe forandring, fordi billederne får os til at reflektere, og de skubber til vores ideer om den verden, vi kender. Kom og oplev hvordan satiretegnere over hele verden netop nu tager fat i tabuer og provokerer med deres pen.

Læs mere om udstillingen HER

Vejle Kunstmuseum er åbent tirs - søn kl 11-17. Der er gratis adgang til museets udstilinger.

'Lige til stregen. En satirisk jordomrejse' er støttet af Statens KunstfondBeckett-fonden, Knud Højgaards Fond og Spar Nord Fonden.

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Mandag lukket, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag

Museet er lukket: 24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1

Februar på VejleMuseerne