Abstrakt Hverdag

07. apr - 24. sep

Abstrakt Hverdag

Exhibition Group

Hvorfor findes der abstrakt kunst? Er det abstrakte bare en kunstnerisk retning, eller er der mere på spil?

Den moderne hverdag er abstrakt. Teknologien har siden begyndelsen af det 20. århundrede været med til at skabe nye virkeligheder. Tænk bare på fotografiets mekaniske øje og internettets uendelige arkiver. I en lang glidende bevægelse er verden omkring os blevet mere og mere abstrakt.

Abstrakt Hverdag er baseret på et Ph. d-forskningsprojekt, som kommer med et bud på en ny læsning af den abstrakte kunst.

På udstillingen Abstrakt Hverdag parres ældre og nye kunstnere i fem temaer for at undersøge, hvordan det abstrakte hænger sammen med vores hverdag. Gå med i tankelegen og undersøg, hvordan abstraktion hænger sammen med vores vanvittige komplekse verden.

Foto: Ryan Trecartin, ‘Anti-Virals + Ashland Mines’ (2010)

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag - søndag kl. 11-17
Enkelte lukkedage omkring jul og nytår.