Floating Art 2018

23. jun - 02. sep

Floating Art 2018

Exhibition Group

I sommeren 2018 sætter Vejle Kunstmuseum fokus på ung kunst og arkitektur på Vejle Fjord. Med Floating Art 2018 ønsker vi at gøre fjorden til platform for nye tendenser i samtidskunsten, hvor både kunstens og arkitekturens egenskaber kommer i spil.

Floating Art har i år fået 90 forslag til kunst- og arkitekturprojekter til sommerudstillingen på Vejle Fjord. Det er dobbelt så mange som sidste år, og de indsendte værker kommer bl.a. fra Tyskland, Norge, Sverige, England, USA og Danmark.

Samspillet mellem kunst og arkitektur vokser alle vegne. Det er en spændende tendens, som udfordrer både kunstneren og arkitekten, og som vi forventer os meget af i årets udgave af Floating Art. Mange af de indsendte kunst- og arkitekturprojekter eksperimenterer med formatet, og inddrager og indtager vandet som en del af værket.

Tendensen med at koble kunst og arkitektur ses også på havneområdet, der omkredser bunden af Vejle Fjord, hvor kunstudstillingen skal ligge igen i år. Havnen er et levende område, hvor nyt møder gammelt, og hvor mange forskellige mennesker har deres daglige gang. Her ligger kajakøen, det ikoniske byggeri Bølgen, Rødkilde Gymnasium og Vejle Lystbådehavn. Her er fiskepladser, beboelsesejendomme, parkanlægget Skyttehushaven og Kirk Kapitals nye domicil Fjordenhus, tegnet af den verdenskendte kunstner Olafur Eliasson.

Forslagene bliver lige nu nærstuderet af juryen, der består af:

Sanne Kofod Olsen, rektor, Det kgl. Danske Kunstakademi
Jacob Fabricius, kunstfaglig leder, Kunsthal Aarhus
Anders Abraham, professor og arkitekt, KADK
Morten Kirk Johansen, designer, Kirk Kapital
Pernille Rom Bruun, museumsinspektør, Vejle Kunstmuseum.

De besøgende til udstillingen på Vejle Fjord kan i 2018 opleve 12 flydende kunst- og arkitekturprojekter, der eksperimenterer med metoder og gør væsen af sig - både i form og indhold. Udstillingen åbner Sankt Hans aften, lørdag d. 23/6, og lukker den sidste dag i Trekantområdets Festuge, søndag d. 2/9.

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle