Maskinrummet: Ceramic Commons

04. jan - 10. mar

Maskinrummet: Ceramic Commons

Exhibition Group

Hvad sker der med et kunsthåndværk, når det deles digitalt? Og hvad sker der med digitale filer, når de bliver printet i ler? Udstillingen Ceramic Commons viser, hvordan teknologien viser nye veje for udveksling af kunst verden over via fildeling og 3D print.

Traditionelt har keramik eksisteret som fysisk produkt, men nu kan det transporteres digitalt, samles i en mappe, downloades og udstilles overalt i verden, hvor der er en lerprinter. Ceramic Commons er en udstilling med 3D-printede keramiske værker. 10 kunstnere og designere, fra forskellige dele af verden, har bidraget med værker til udstillingen, der er printet og færdiggjort på K.H Würtz værksted i Hatting.

Udstillingen, der er skabt af Anna Andersen og Megumi Naitoh fra Boston og tager afsæt i en diskussion om mulighederne for at dele kunsthåndværk digitalt i dag. 

Udstillingen, der kan flyttes rundt i verden ved et enkelt tryk på en museknap, er indtil videre blevet vist - eller er planlagt til visning - fem steder i verden: Boston, Wolverhampton, Skælskør, Horsens og Vejle.

Læs mere om Ceramic Commons på ceramiccommons.com og kunstner Anna Andersens hjemmeside: annaa.dk

I forbindelse med udstillingen laver Anna Andersen et undervisningsforløb sammen med Kirkebakkeskolen, hvor eleverne i løbet af januar måned føres igennem alle dele af designprocessen og selv bidrager med et værk til udstillingen. Der er fernisering på elevernes bidrag onsdag d. 30. januar kl. 16.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og kan ses i Maskinrummet fra 4. januar til 10. marts 2019.

 

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Mandag lukket, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag

Museet er lukket: 24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1