Og vinderen er...

03. jun - 30. jul

Og vinderen er...

Exhibition Group

vil du hænge overfor kørner vinder vejle kunstmuseum
De bedste malere på landets gymnasier udstiller i Maskinrummet på Vejle Kunstmuseum.

Sommeren over udstiller Vejle Kunstmuseum i Maskinrummet 11 værker af kunstnerspirer fra gymnasier i hele landet. De 11 værker er finalister i Undervisningsministeriets landsdækkende billedkunstkonkurrence ' Vil du hænge overfor Kørner?'.

Finalister er udvalgt af dommerpanelet, bestående af selvsamme John Kørner samt kunstnerne Katrine Ærtebjerg og Mie Olise, og Bonnie Bay Andersen, der er billedkunstlærer på Århus Statsgymnasium.

Lokale Vindere
Vinderne af konkurrencen blev en gruppe elever fra Fredericia Gymnasium (værket ovenfor) og en elev fra Skanderborg Gymnasium. Alle 11 finalisters værker kan ses i Maskinrummet på Vejle Kunstmuseum i perioden 3. juni til 30 juli.

Kørner og Vejle
På Vejle Kunstmuseum kommer de unge kunstnere også til at hænge sammen med John Kørner, idet kunstnerens værkserie 'War problems' er en af de nyeste tilføjelser til den faste udstilling. Kørners grafik er hæsblæsende heftig, farverig og insisterende, og den tager på direkte vis fat i svære emner som f.eks. Danmarks deltagelse i krigen i Afghanistan og handel med kvinder. På den måde peger Kørners værker på svære emner, som vi egentlig helst vil vende det blinde øje til. Udstillingen War problems er blevet til i tæt samarbejde mellem John Kørner og Vejle Kunstmuseum.

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle