Så' der samling!

26. apr - 23. sep

Så' der samling!

Exhibition Group

Til udstillingen SÅ' DER SAMLING går vi i magasinet og hiver både gamle kendinge, oversete perler og tre helt nyerhvervede værker frem i lyset.

En samling er en gave der bliver ved med at give. Der vil altid opstå nye vinkler, når vi stiller nye spørgsmål. Udstillingen SÅ' DER SAMLING er delt op i overordnede temaer, som skaber mulighed for nye brudflader og sammensætninger på tværs af tradition og kronologi. På opdagelsesrejsen rundt i samlingen hylder vi de lokale helte, kigger ind i privaten og inviterer på udflugt i den mere eller mindre vilde natur. Vi har fundet værker der handler om alt fra vores abstrakte hverdag, til vores trang til at kortlægge og forstå verden omkring os.

Publikum skal stemme om, hvilket værk der af fire omgange skal pryde favoritvæggen i udstillingen. Og så er der naturligvis også en væg med fabelagtig gammel grafik – for vi lader selvfølgelig ikke en eneste chance gå forbi, når vi har chancen for at hive magi ud af arkivskabene!

Det betyder også, at der er rigtig mange værker at se på… Utzonsalen er fyldt fra gulv til loft med kæmpestore og ganske små værker. Et gigantisk samlingspatchwork, som viser både bredden og sammenhængene i Vejle Kunstmuseums samling. 

På udstillingen kan du også opleve – og lege med! – et kæmpeværk af den danske billedkunstner Anders Bonnesen. Værket hedder 'Rejse i mit kammer' og består af 2000 håndlavede togskinner af træ med indgraverede ord, som kan samles til nye fortællinger. Værket er ikke en del af Vejle Kunstmuseums samling, men vi ville ønske det var! Anders Bonnesen er i øvrigt også manden bag det gigantiske krydsogtværs-fortov, som lige nu er ved at blive lagt bag kunstmuseet og ned langs Flegmade.

Så kom og få et vue over dit kunstmuseums samling. Smid dig i en sækkestol midt i den smukke Utzonsal, saml en togbane, læg et kæmpepuslespil, snup en tegneplade, lav nogle opgaver om værkerne.

Tag dine venner og din familie med. Der er plads til alle. Så´ der samling.

Billede: 'Perserkatten Goya' af Albert Bertelsen

 

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Mandag lukket, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag

Museet er lukket: 24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1