Lige til stregen. #Metoo (7.-10.kl. samt ungdomsuddannelserne)

Lige til stregen. #Metoo (7.-10.kl. samt ungdomsuddannelserne)

Section group

#MeToo er en verdensomspændende kampagne, der på de digitale, sociale medier har rejst en markant, international diskussion om overgreb på kvinder.

STED
Vejle Kunstmuseum

KLASSETRIN
Udskoling og ungdomsuddannelser

VARIGHED
1 time

PRIS
390 kr.
(max. 35 elever)

INDHOLD OG FORLØB
#MeToo er en verdensomspændende kampagne, der på de digitale, sociale medier har rejst en markant, international diskussion om overgreb på kvinder. Vejle Kunstmuseums særudstilling Lige til stregen. En satirisk jordomrejse demonstrerer gennem satiretegninger udbredelsen af #MeToo og den mangfoldige diskussion, der foregår på tværs af køn og kulturer. Satiretegningerne giver anledning til at diskutere, hvordan kunst og visuel kultur påvirker vores opfattelse af den virkelighed, vi lever i. Kan et digitalt hashtag legitimere et retskrav 20 år efter hændelsen? Hvad betyder de magtstrukturer, der findes på forskellige arbejdspladser for vores muligheder for at sige fra over for overgreb? Hvad betyder bruddet med den tidligere tavshedskultur omkring overgreb på kvinder for relationerne mellem kønnene, på arbejde og i privatlivet?

Satiretegningerne giver deres bud.

FAG OG FÆLLES MÅL
Samfundsfag, billedkunst

Samfundsfag
Eleven får indblik i en international kampagne, der har sat nye dagsordener over hele verden og skabt nye dialoger om relationerne mellem kønnene. Kampagnen er et eksempel på en aktuel begivenhed. Eleven kan diskutere kulturs betydning for individ og samfund. Eleven kan diskutere problemstillinger vedrørende social differentiering. Eleven opnår viden om forskellige op­fattelser af kultur og kulturbegreber.

Billedkunst
Eleven får indblik i en visuel kulturs funktion og potentiale i samfundet og får viden om billeders visuelle koder og udsagn.

EMNER / TEMAER HJEMME PÅ SKOLEN
Eleverne kan researche på #MeToo-bevægelsens oprindelse, diskutere hvilken betydning en international kampagne har for de forskelligt involverede parter.

https://politiken.dk/tag/main/_MeToo

https://www.dr.dk/nyheder/tema/metoo

Tilmelding til Lige til stregen. #Metoo (udskoling og ungdomsuddannelser)

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle

Skoleforløb - Lige til stregen

Lige til stregen?

Forløbet går i dybden med satiretegningers måde at påvirke og virke i den offentlige dialog om demokrati og ytringsfrihed. I tegning og ord møder eleverne otte internationale tegnere, der er blevet forfulgt, fængslet, kaldt for retten eller dræbt på baggrund af deres tegninger. Vi skal diskutere ytringsfrihed, og om man kan gøre grin med hvem som helst, når som helst.

Klassetrin: Udskoling og ungdomsuddannelser
Fag: Dansk, historie, billedkunst

Læs mere og book skoleforløbet her

#MeToo

Udstillingen demonstrerer gennem satiretegninger udbredelsen af #MeToo og den mangfoldige diskussion, der foregår på tværs af køn og kulturer. Kan et digitalt hashtag legitimere et retskrav 20 år efter hændelsen? Hvad betyder de magtstrukturer, der findes på forskellige arbejdspladser for vores muligheder for at sige fra over for overgreb? Hvad betyder bruddet med den tidligere tavshedskultur omkring overgreb på kvinder for relationerne mellem kønnene, på arbejde og i privatlivet?

Klassetrin: Udskoling og ungdomsuddannelser
Fag: Samfundsfag, billedkunst

Læs mere og book skoleforløbet her

Lige til stregen. En satirisk jordomrejse

Særudstilling på Vejle Kunstmuseum
14.10.18 -  17.03.19

Satiretegning er en væsentlig del af vores kultur. Over hele kloden kommenterer og provokerer satiren. Satiretegninger kan, som al god kunst, skabe forandring, fordi billederne får os til at reflektere, og de skubber til vores ideer om den verden, vi kender. Kom og oplev hvordan satiretegnere over hele verden netop nu tager fat i tabuer og provokerer med deres pen.

Læs mere om udstillingen HER

Vejle Kunstmuseum er åbent tirs - søn kl 11-17. Der er gratis adgang til museets udstilinger.

'Lige til stregen. En satirisk jordomrejse' er støttet af Statens KunstfondBeckett-fonden, Knud Højgaards Fond og Spar Nord Fonden.

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Mandag lukket, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag

Museet er lukket: 24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1