Mød den norske kunstner bag Life-boats

Section group

Marit Benthe Norheim fortæller historien de tre sejlende kunstinstallationer, der er ambassadører for Kulturhovedstad 2017, og som hun har arbejdet på i otte år.

Life-boats kommer til Vejle og lægger til i lystbådehavnen fra d. 21.-31. august som en del af udstillingen Floating Art og Trekantområdets Festuge.

De tre skibe i beton, der måler 12 meter hver, er et tredelt portræt af kvinden i forskellige stadier af hendes liv. De er en slags flydende kulturhuse med indbygget musik, der sejler ud til de skandinaviske og europæiske byer med kulturel udveksling. Projektet forholder sig til de respektive landes egne grænser, men vil først og fremmest binde deres byer sammen igennem en kulturel udveksling, der altid har været en del af Europas historie.

Marit Benthe Norheims Life-boats opsøger selv sit publikum. Samtidig kan man gå ind i dem, når de lægger til i Vejle Lystbådehavn og opleve deres indre kunstneriske og skibstekniske installationer.

Inde i skulpturskibene kan man også høre musik af komponist Geir Johnson, skrevet specielt til hver af skibene.

Floating Art
Vejle Lystbådehavn, Stævnen 53