Kunstmuseet

Kunstmuseet

Museum Fisrt Column

Kunstmuseet rummer primært samlinger af dansk kunst fra starten af 1900-tallet og fremefter, dvs. fra klassisk modernisme og præ-Cobra til i dag. Gratis adgang

Kunstmuseet rummer især dansk kunst med vægt på klassisk modernisme, præ-Cobra og samtidskunst præget af nysurrealisme og ekspressive tendenser.

Samlingen blev grundlagt i 1899, da etatsråd Christian Eckardt testamenterede sin samling af danske guldaldertegninger og ældre europæisk grafik fra perioden ca. 1470 til ca. 1850. Blandt de ca. 2.000 værker er 51 raderinger af Rembrandt og grafik af bl.a. Adrian van Ostade, Jacob van Ruisdal, Martin Schongauer, Albrecht Dürer og Andrea Mantegna.

I dag rummer Kunstmuseet henved 20.000 tegninger og grafiske blade i alle grafiske teknikker med værker af bl.a. Søren Hjort Nielsen, Jane Muus, Palle Nielsen, Jes Fomsgaard, Ole Sporring og Lars Ravn. Det er således landets næststørste samling af kunst på papir.

Maleri- og skulptursamlingen omfatter ca. 1.500 værker og er især centreret om eksistentielle temaer og skildringer af landskaber og byer, der fokuserer på civilisation, natur og kultur.

Vægtige nedslag i samlingen udgøres af P. C. Skovgaards landskabsskildringer fra Vejle i 1850’erne og værker fra den klassiske modernisme fra begyndelsen af 1900-tallet, hvor især William Scharff, Carl Jensen og Vilhelm Lundstrøm er fint repræsenteret.

I 1995 erhvervede Kunstmuseet den store Wörzner- samling af kunst udført af unge, eksperimenterende kunstnere fra slutningen af 1930’erne til 1945. I denne samling indgår bl.a. værker af Ejler Bille, Richard Mortensen, Carl-Henning Pedersen, Else Alfelt, Svavar Gudnason og Asger Jorn, der i 1948 tog initiativ til Cobra – samarbejdet med andre abstrakt-spontant eksperimenterende europæiske kunstnere.

I Wörzners samling indgik endvidere en række værker af Erik Raadal.

En særlig afdeling udgøres af kunst af færøske kunstnere som Samal Joensen- Mikines, Ingalvur av Reyní og Trondur Patursson.

Der er ligeledes omfattende samlinger af lokalt baserede kunstnere som naivisten Marinus Rasmussen og figur- og landskabsmaleren Albert Bertelsen samt Nis Schmidt.

Samtidskunsten er især repræsenteret af nysurrealistiske strømninger og fabulerende, figurativ kunst af bl.a. Anders Kirkegaard, H. C. Rylander, Arne Haugen Sørensen, Ole Sporring, Lars Ravn, Ursula Reuter, Merete Barker og Preben Fjederholt.

Kunstmuseet forpligter sig til gennem nyerhvervelser at præsentere de nyeste banebrydende kunststrømninger.

VejleMuseerne er medlem af Kunstkonserveringen, som er stiftet af danske kunstmuseer med det formål at styrke opsynet med og bevaringen af kunst. Kunstkonserveringen konserverer og restaurerer kunstværker og rådgiver omkring lys- og klimaforhold m.m. Læs mere her.

Museum second column

Museum second column information

Kunstmuseet
Flegborg 16-18
7100
Vejle

kampråb

Kampråb & Poesi

1970’erne rykker ind på Kunstmuseet med en stor særudstilling, der sætter politisk kunst og ideologisk aktivisme i perspektiv til i dag, hvor den politiske magt ofte overskygger ideologierne

I særudstillingen Kampråb & Poesi, som åbner lørdag den 10. september, møder det legendariske danske kunstnerkollektiv Røde Mor for første gang den tyske grafikgruppe Werkstatt Rixdorfer Drucke. Mødet mellem de to grupper er et møde mellem to titaner. Det er de utilslørede politiske kampråbs møde med den anarkistiske og undergravende poesi.

De to grupper er rundet af 1960´ernes og 1970´ernes rebelske og politiske bevidsthed, men udtrykker sig vidt forskelligt. Røde Mor, der har produceret både grafik og musik gennem årene, råber budskabet udover masserne, Werkstatt Rixdorfer Drucke er mere afdæmpede. Røde Mor står for utvetydige paroler, Werkstatt Rixdorfer Drucke budskaber ligger mere mellem linjerne. En udstilling med farverne rød, sort og hvid. Udstillingen kan ses frem til 19. marts 2017.

Læs mere om udstillingen her.

Corita Kent: Rules of Engagement

Åbningstider Kunstmuseet

Hele året kl. 11-17.
Mandag lukket.

Åbent i påsken: skærtorsdag, langfredag, lørdag d. 26. april, påskedag og anden påskedag
Åbent i pinsen: Lørdag d. 14. maj, pinsedag og anden pinsedag
Museet er lukket:
24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1

Priser for omvisninger på VejleMuseerne

I åbningstiden
På hverdage: 500 kr. pr. time
I weekender: 800 kr.

Uden for åbningstiden
På hverdage: 1200 kr. pr. time
I weekender: 1500 kr. pr. time

Specialarrangementer efter aftale

Godt at vide om Kunstmuseet

Vejle Kunstmuseum råder over en handicapplads med indkørsel fra Flegborg. Museets øvrige gæster skal bruge de offentligt tilgængelige parkeringsarelaer i området.

Vejle Kunstmuseum er et museum i fire plan (kælder, grundplan, 1. og 2. sal). I kælderplan finder du museets mulitrum / foredragssal. I grundplan finder du hovedindgang, foyer, cafe, muesumsbutik, toiletfaciliteter og en del af kunstudstillingen. På 1. og 2. sal (Utzon-salen og balkon) finder du den resterende del af kunstudstillingen.  

Der er via elevator etableret niveaufri adgang til alle fire plan, dog skal man i grundplan og på 1. sal kunne overkomme en 4 m lange ramper med en hældning på hhv. 6,8 procent og 7,8 procent for at få adgang til kunstudstillingen. Det er muligt at låne en kørestol på stedet. 

Vejle Kunstmuseums cafe er placeret i foyeren ved museumsbutikken. Det er her muligt at købe te og kaffe, som betales i museumsbutikken.

Kontakt

Museerne

Kulturmuseet Spinderihallerne
Spinderigade 11
7100 Vejle
Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for man må gerne røre ved tingene....
Kunstmuseet
Flegborg 16-18
7100 Vejle
Kunstmuseet rummer primært samlinger af dansk kunst fra starten af 1900-tallet og fremefter, dvs. fra klassisk modernisme og præ-Cobra til i dag....
Vingsted Historiske Værksted
Vingsted Mølle, Vingstedvej 58
7182 Bredsten
Vingsted Historiske Værksted består af Jernalderlandsbyen mellem Bindeballestien og Vingsted Sø og af Vingsted Mølle, der ligger ved landevejen...
Randbøldalmuseet
Dalekildevej 1
7182 Randbøl
Randbøldalmuseet er et rigtigt familiemuseum, hvor børn og voksne kan lære om gamle dages produktion af papir og klæde. Og i de udendørs...
Egtvedpigens Grav
Egtved Holt 12
6040 Egtved
Et af Europas fineste bronzealderfund blev gjort i Egtved uden for Vejle, hvor man fandt en ung bronzealderpige stedt til hvile i en gravhøj....
Robert Jacobsen-Jean Clareboudt Landskabsskulptur
Tørskindvej 98A
6040 Egtved
I en tidligere grusgrav i Tørskind ved Egtved befinder sig én af Danmarks få landskabsskulpturer.
Vindmøllen
Søndermarksvej 1
7100 Vejle
Vindmøllen er Vejles vartegn nummer 1, og beliggende på bakkedraget i Vejles sydlige del kan den smukke gamle mølle ses fra store dele af byen. Fra...
Ravningbroen
Ravningvej 25
7182 Bredsten
Ravningbroen blev bygget af vikingerne under Kong Harald Blåtand i året 980, og den målte hele 760 meter og krydsede Vejle Ådal på det bredeste sted.
Bindeballe Station
Bindeballevej 101, Bindeballe
7183 Randbøl
Bindeballe var en af stationerne på den gamle Vandel-bane, som i dag fungerer som vandre- og cykelsti.
Munkenes Teglovn
Jagtvej 1
7100 Vejle
Sortebrødremunkene i Vejle byggede kloster i middelalderen, og til det skulle de bruge tegl.