Vejle Kunstmuseum

Vejle Kunstmuseum

Museum Fisrt Column

Vejle Kunstmuseum
Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, ved at udnytte sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Vejle Kunstmuseum går i dialog, viser ansigt i det offentlige rum, åbner sig mod verden og inviterer alle indenfor til kunstoplevelser, der tager udgangspunkt i temaer med relevans i deres levede liv. Fortællingerne på Vejle Kunstmuseum er tydelige og til at forstå for alle. Vi skaber indsigt og forståelse for kunsten ved at sætte værkerne i perspektiv til deres samtid og skabe direkte relevans til moderne og relevante temaer, så den besøgende bliver klogere på sig selv og sin samtid.  

Museet er førende for grafik og værker på papir med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Vejle Kunstmuseum har tre nye særudstillinger om året.

Den permanente udstilling er under forandring. Vi rokker ved måden at formidle kunst på. Relevante temaer står tydeligt frem i udstillingerne, der tager emner som selfie-kultur, krig og konstrueret virkelighed under kunstnerisk behandling.

Samlingerne
Vejle Kunstmuseum rummer primært samlinger af dansk kunst fra starten af 1900-tallet og frem; især dansk kunst med vægt på klassisk modernisme, præ-Cobra og samtidskunst præget af nysurrealisme og ekspressive tendenser. Samlingen blev grundlagt i 1899, da etatsråd Christian Eckardt testamenterede sin samling af danske guldaldertegninger og ældre europæisk grafik fra perioden ca. 1470 til ca. 1850. Blandt de ca. 2.000 værker er 51 raderinger af Rembrandt og grafik af bl.a. Adrian van Ostade, Jacob van Ruisdal, Martin Schongauer, Albrecht Dürer og Andrea Mantegna.

Blandt de omkring 20.000 tegninger og grafiske blade, museet har, er der værker af bl.a. Søren Hjort Nielsen, Jane Muus, Palle Nielsen, Jes Fomsgaard, Ole Sporring og Lars Ravn. 
Maleri- og skulptursamlingen omfatter ca. 1.500 værker og er især centreret om eksistentielle temaer og skildringer af landskaber og byer, der fokuserer på civilisation, natur og kultur.

Vægtige nedslag i samlingen udgøres af P. C. Skovgaards landskabsskildringer fra Vejle i 1850’erne og værker fra den klassiske modernisme fra begyndelsen af 1900-tallet, hvor især William Scharff, Carl Jensen og Vilhelm Lundstrøm er fint repræsenteret.

I 1995 erhvervede Vejle Kunstmuseum den store Wörzner-samling af kunst udført af unge, eksperimenterende kunstnere fra slutningen af 1930’erne til 1945. I denne samling indgår bl.a. værker af Ejler Bille, Richard Mortensen, Carl-Henning Pedersen, Else Alfelt, Svavar Gudnason og Asger Jorn, der i 1948 tog initiativ til Cobra-samarbejdet med andre abstrakt-spontant eksperimenterende europæiske kunstnere. I Wörzners samling indgik endvidere en række værker af Erik Raadal.

En særlig afdeling udgøres af kunst af færøske kunstnere som Samal Joensen-Mikines, Ingalvur av Reyní og Trondur Patursson.
Der er ligeledes omfattende samlinger af lokalt baserede kunstnere som naivisten Marinus Rasmussen og figur- og landskabsmaleren Albert Bertelsen samt Nis Schmidt.

Samtidskunsten er især repræsenteret af nysurrealistiske strømninger og fabulerende, figurativ kunst af bl.a. Anders Kirkegaard, H. C. Rylander, Arne Haugen Sørensen, Ole Sporring, Lars Ravn, Ursula Reuter, Merete Barker og Preben Fjederholt.

Vejle Kunstmuseum forpligter sig til gennem nyerhvervelser at præsentere de nyeste banebrydende kunststrømninger.

VejleMuseerne er medlem af Kunstkonserveringen, som er stiftet af danske kunstmuseer med det formål at styrke opsynet med og bevaringen af kunst. Kunstkonserveringen konserverer og restaurerer kunstværker og rådgiver omkring lys- og klimaforhold m.m. Læs mere her.

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle

Åbningstider Vejle Kunstmuseum

Tirsdag-søndag kl. 11-17
Mandag lukket
dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag

Museet er lukket:
24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1

Parkering

Parkering ved Vejle Kunstmuseum

Museet ligger midt i Vejle ved Mariaparken.
De nærmeste parkeringsmuligheder er:

P-hus Albert, Ved Anlæget 24: 2 timers gratis parkering

Føtex, Ved Anlæget: 2 timers gratis parkering mandag – lørdag , gratis parkering hele dagen om søndagen.

Skolegade 1 (Vejle Kommune) Max. 3 timer mandag – fredag fra kl. 5-17, fri parkering på øvrige tidspunkter.

P-hus Bryggen, Søndertorv: 2 timers gratis parkering

P-hus Trondur, Volmers Plads: 2 timers gratis parkering

Skoletilbud på Vejle Kunstmuseum 2017-18

Priser for omvisninger på VejleMuseerne

I åbningstiden
På hverdage: 600 kr. pr. time
I weekender: 900 kr. pr. time

Maks. 35 deltagere

Uden for åbningstiden
På hverdage: 1300 kr. pr. time
I weekender: 1600 kr. pr. time

Maks. 35 deltagere

Specialarrangementer efter aftale

Godt at vide om Vejle Kunstmuseum

Vejle Kunstmuseum råder over en handicapplads med indkørsel fra Flegborg. Museets øvrige gæster skal bruge de offentligt tilgængelige parkeringsarelaer i området.

Vejle Kunstmuseum er et museum i fire plan (kælder, grundplan, 1. og 2. sal). I kælderplan finder du museets mulitrum / foredragssal. I grundplan finder du hovedindgang, foyer, cafe, muesumsbutik, toiletfaciliteter og en del af kunstudstillingen. På 1. og 2. sal (Utzon-salen og balkon) finder du den resterende del af kunstudstillingen.  

Der er via elevator etableret niveaufri adgang til alle fire plan, dog skal man i grundplan og på 1. sal kunne overkomme en 4 m lange ramper med en hældning på hhv. 6,8 procent og 7,8 procent for at få adgang til kunstudstillingen. Det er muligt at låne en kørestol på stedet. 

Vejle Kunstmuseums cafe er placeret i foyeren ved museumsbutikken. Det er her muligt at købe te og kaffe, som betales i museumsbutikken.

Kontakt

Museerne

Kulturmuseet Spinderihallerne
Spinderigade 11
7100 Vejle
Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for man må gerne røre ved tingene....
Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100 Vejle
Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, ved at udnytte sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og...
Jernaldermiljøet i Vingsted
Skyttevej 12
7182 Bredsten (Følg skiltene fra landevejen)
Vingsted Historiske Værksted består af Jernaldermiljøet mellem Bindeballestien og Vingsted Sø og af Vingsted Mølle, der ligger ved landevejen gennem...
Randbøldalmuseet
Dalekildevej 1
7183 Randbøl
Randbøldalmuseet er et rigtigt familiemuseum, hvor børn og voksne kan lære om gamle dages produktion af papir og klæde. Og i de udendørs...
Egtvedpigens Grav
Egtved Holt 12
6040 Egtved
Et af Europas fineste bronzealderfund blev gjort i Egtved uden for Vejle, hvor man fandt en ung bronzealderpige stedt til hvile i en gravhøj....
Robert Jacobsen-Jean Clareboudt Landskabsskulptur
Tørskindvej 98A
6040 Egtved
I en tidligere grusgrav i Tørskind ved Egtved befinder sig én af Danmarks få landskabsskulpturer.
Vindmøllen
Søndermarksvej 1
7100 Vejle
Vindmøllen er Vejles vartegn nummer 1, og beliggende på bakkedraget i Vejles sydlige del kan den smukke gamle mølle ses fra store dele af byen. Fra...
Ravningbroen
Ravningvej 25
7182 Bredsten
Ravningbroen blev bygget af vikingerne under Kong Harald Blåtand i året 980, og den målte hele 760 meter og krydsede Vejle Ådal på det bredeste sted.
Bindeballe Station
Bindeballevej 101, Bindeballe
7183 Randbøl
Bindeballe var en af stationerne på den gamle Vandel-bane, som i dag fungerer som vandre- og cykelsti.
Munkenes Teglovn
Jagtvej 1
7100 Vejle
Sortebrødremunkene i Vejle byggede kloster i middelalderen, og til det skulle de bruge tegl.

Corita Kent: Rules of Engagement