Højrøstet møde på Kunstmuseet

PRESSE

Højrøstet møde på Kunstmuseet

Presse

Kampråb & Poesis officielle plakat, som Werkstatt Rixdorfer Drucke har skabt særligt til udstillingen
1970’erne rykker ind på Kunstmuseet med en stor særudstilling, der sætter politisk kunst og ideologisk aktivisme i perspektiv til i dag, hvor den politiske magt ofte overskygger ideologierne

I den nye særudstilling, Kampråb & Poesi, som åbner lørdag den 10. september, møder det legendariske danske kunstnerkollektiv Røde Mor for første gang den tyske grafikgruppe Werkstatt Rixdorfer Drucke. Mødet mellem de to grupper er et møde mellem to titaner. Det er de utilslørede politiske kampråbs møde med den anarkistiske og undergravende poesi.

De to grupper er rundet af 1960´ernes og 1970´ernes rebelske og politiske bevidsthed, men udtrykker sig vidt forskelligt. Røde Mor, der har produceret både grafik og musik gennem årene, råber budskabet udover masserne, Werkstatt Rixdorfer Drucke er mere afdæmpede. Røde Mor står for utvetydige paroler, Werkstatt Rixdorfer Drucke budskaber ligger mere mellem linjerne. En udstilling med farverne rød, sort og hvid. Udstillingen kan ses frem til 8. januar 2017.

Højtråbende arrangementer
Som altid på Kunstmuseet hører der håndplukkede arrangementer med til den nye særudstilling. Og denne gang er det noget helt særligt, da der opstilles en scene midt i udstillingen. På åbningsdagen for udstillingen spiller Røde Mor, og på Spil Dansk-dagen den 1. november står det gendannede feministiske 70´er kultband, Sonjas Søstre, på scenen.  Sidst i november er der akustisk koncert med dansk syrerocks ypperstepræst, Uffe Lorenzen, forsanger i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose (30/11). Desuden kan man glæde sig til guidede ture rundt i udstillingen med museets inspektører og efterårets kunstbar-arrangementer, der ligger den sidste fredag i september, oktober og november.

Grafisk profil
Kunstmuseet styrker med denne udstilling sin nye profil. Kunstmuseet vil være et førende museum for grafik og værker på papir, og museets unikke samling på omkring 20.000 værker af slagsen gør det muligt. Museet har den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skal skinne igennem på hele museet. Både Kunstmuseets permanente udstilling og særudstillingerne vil fremover have fokus på grafik og værker på papir, en ny skarp profil som kan skabe synlighed og samarbejde både nationalt og internationalt. De første skridt i den ønskede retning ses med udstillingen Kampråb & Poesi og flere lag kommer på i de kommende år.

Tid og sted
Åbning af udstillingen Kampråb & Poesi
Lørdag den 10. september kl. 14-17
Kunstmuseet - VejleMuseerne, Flegborg 16-18, Vejle
Gratis adgang.

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle