Se Mig! Jeg ser dig! (Børnehaver og 0. klasser)

Se Mig! Jeg ser dig! (Børnehaver og 0. klasser)

Section group

Tegn og farv dig selv og din ven – oplev nogle af kunstmuseets portrætter og se hinanden på nye måder.

Billeder af familien og venner skaber minder om gode øjeblikke. Portrætkunst er en ældgammel kunstnerisk disciplin, som fortæller om den enkelte gennem genkendelighed, farver eller sjove situationer. Portrættet skal indfange netop dét, som gør den enkelte til noget særligt. Børnene møder et udvalg af kunstmuseets portrætter og skal selv tegne og farve portrætter af hinanden og sig selv.

STED
Vejle Kunstmuseum

ALDERSGRUPPE
5-6 år (Forløbet tilbydes også i udgaver der er rettet mod større børn, fra indskoling til ungdomsuddannelser. Læs mere HER.)

VARIGHED
1 time

PRIS
390 kr. (max. 15 børn)

INDHOLD OG FORLØB
I kunstmuseets permanente udstilling Se Mig! taler vi om forskellige slags portrætter. Hvordan ser de ud? Hvordan er de lavet? Hvad har kunstneren lagt specielt mærke til ved personen?  Og hvordan mon personen på billedet har det?

Efter mødet med kunstmuseets portrætter går børnene sammen to og to om en praktisk øvelse, hvor de skal tegne hinanden. En ad gangen skal de betragte hinanden intenst i 2-3 minutter og derefter tegne hinanden. Til sidst præsenteres de færdige portrætter for hinanden, og vi taler om hvad børnene har lagt mærke til.

Sammen med kunstmuseets guide taler vi om museets portrætter ca. 15 minutter. Derefter tegner børnene hinanden ca. 20 minutter.

Endelig arbejder gruppen på egen hånd videre i kunstmuseets multirum med at farvelægge de tegnede portrætter, inden de måske præsenteres i en udstilling hjemme på institutionen.
At betragte, tegne og efterfølgende sætte ord på, kan være et redskab til at træne børnenes empati og forståelse for hinanden. Børnene får mulighed for at se hinanden på nye måder.

FAG OG FÆLLES MÅL
Billedkunst. Tidlig kulturstart.
Eleven oplever at samtale om egne og andres billeder og kan kommunikere gennem billeder. Eleven kan eksperimentere med at udtrykke sig i billeder, udtrykke idéer og betydninger visuelt.

Tilmelding til Se Mig! Jeg ser dig!

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Mandag lukket, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag

Museet er lukket: 24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1