5 gratis ting du kan lave, når det regner!

5 gratis ting du kan lave, når det regner!

Story Group

regnvejr gratis vejlemuseerne
Himlen er grå og fyldt med tunge skyer... Børnene er kuldrede og trænger til luftforandring... Hvad gør du?

Hele sommeren tilbyder VejleMuseerne masser gratis aktiviteter for hele familien. Her er 5 bud på oplevelser der altid er i tørvejr!

1: På opdagelse efter ting fra fjerne egne på Kulturmuseet Spinderihallerne

Ting fra hele verden er gennem tiden landet i Vejle. Hvor kom den bomuld fra, som blev brugt til at spinde bomuldsgarn på spinderierne? Hvorfra kom inspirationen til at kalde det kendte danseetablissement i Vejle Moulin Rouge? Og kom Dronning Gunhild mon fra Norge?

Tag på en rejse gennem både tid og alverdens lande, med udgangspunkt i de spændende genstande, du kan finde i Kulturmuseets udstillinger. Quizzen er for børn i alderen 9-13 år eller yngre børn sammen med voksne.

Læs mere her.

2: Besøg billedværkstedet på Vejle Kunstmuseum

Vejle Kunstmuseums billedværksted er åbent i særudstillingen Abstrakt Hverdag og i foyeren. Her kan du fotografere dine egne opstillinger med hverdagsting, og lege med forskellige virkemidler: beskær, retouchér, zoom og brug filtre. Få dit billede printet i receptionen og hæng det op på udstillingsvæggen - din version af den abstrakte hverdag bliver del af kunstmuseets særudstilling. Læs mere her.

I samme ombæring kan du se eller gense museets nye faste udstillinger: Inden for de seneste år har vi åbnet dørene til det markante røde Palle Nielsen-rum, John Kørner-rummet og 'Se mig!', der undersøger portrætmaleriet på tværs af tid og stil. I Maskinrummet hænger lige nu værker af unge kunstnere fra landets gymnasier, og trappeopgangen er nyindrettet med grafiske værker af den britiske kunstner David Shrigley.

3: Undersøg byens vartegn

I mere end 100 år har vindmøllen skuet majestætisk ud over Vejle by. Møllen står stadig indvendig som var det i går, den var i brug. Den gamle møllebygning, som er fra 1890 og stadig rummer det originale inventar fra 1930erne, er en oplevelse for alle sanserne. Men hvordan lavede man mel i gamle dage, og hvor mange trapper skulle mølleren gå op og ned af hver dag? Hele sommeren kan du følge museets opdagelsesrute rundt i møllen, og gå i møllerens fodspor.

Læs mere her.

4: Rejs til Dansk Vestindien (næsten...)

I år er det 100 år siden vi solgte vores vestindiske tropekoloni. Kulturmuseet Spinderihallernes aktuelle særudstilling rummer mange personlige beretninger, gemte fotos og genstande fra De Danskvestindiske Øer, og de vidner om den vestindiske arv, der 100 år efter salget fortsat spiller en rolle.

Særudstillingen slutter 13. august, så der er så småt ved at være sidste chance for at opleve den. Læs mere her.

5: Prøv kræfter med væve-håndværket i Randbøldal

Hele uge 28 og hver onsdag resten af sommerferien er der åbent værksted hos vævelauget på Randbøldalmuseet. Kig indenfor i det levende værksted, bliv inspireret og prøv selv kræfter med det gamle håndværk. Hvis vejret ikke er alt for skidt, fortjener det udendørs vandeksperimentarium og den smukke omgivende natur bestemt også din opmærksomhed! Læs mere her.

Vi glæder os til at se jer - også selvom solen skulle få overtaget igen... :-)