Besøg Fjordenhus

Besøg Fjordenhus

Story Group

Den verdenskendte kunstner, dansk-islandske Olafur Eliasson står bag og præsenterer her nye byggeteknikker og kunstværker forenet i en bygning.

Husk at stueetagen i Fjordenhus er åben for offentligheden alle ugens dage fra kl 07.00 til midnat. Det er gratis at besøge Fjordenhus på egen hånd.

Guidede ture

VejleMuseerne tilbyder guidede ture i Fjordenhus. Der er åbent for bestilling af guidede ture frem til 1. september. Mange datoer er allerede udsolgt. 

Kom med på en guidet rundtur i Fjordenhus og få historierne om de fantastiske kunstværker i stueetagen og kom med ind i andre dele af bygningen, der normalt ikke er åben for offentligheden. Det kan være kantinen på 1. sal eller måske kælderen, hvor du forlader Fjordenhus ud under Vejle Fjord. Ruten afgøres på dagen, under hensyntagen til at Fjordenhus er en arbejdsplads, hvor vi har fået lov at komme på besøg.

Der er omvisninger tirsdage kl. 17.00 og 18.30, onsdage kl. 15.30, 17.00 og 18.30, samt i weekender og på helligdage kl. 10.00, 11.30 og 13.00.

En guidet tur koster 50 kr. pr. person. Se datoer og book din tur her: 

▶ Billetsalg til guidede ture i Fjordenhus

Når du har klikket på linket ovenfor, kan du bladre i kalenderen med pilene øverst til højre, for at komme frem til de ledige datoer.

Alle guidede ture omfatter både stueetagen og andre dele af bygningen, der normalt ikke er åben for offentligheden. Turene varer ca. 60 minutter og starter ved broen, inden overgangen til Fjordenhus. Husk fornuftig påklædning. Det kan være koldt og blæsende på havnen.

BEMÆRK:

  • De guidede ture er desværre ikke egnede for gangbesværede og kørestolsbrugere, idet adgangen til 1. sal foregår via trapper.
  • Der er ingen offentlige toiletter i Fjordenhus. Der henvises til kommunens offentlige toiletter andre steder på havnen.
  • Større grupper henvises til at købe alle billetterne til en af de udbudte ture. Der er plads til max. 25 personer pr. omvisning. Det er kun undtagelsesvist muligt at booke gruppeomvisninger på andre/senere tidspunkter end de annoncerede. En sær-omvisning koster 1250kr ligemeget om der kun er få eller alle max 25 personer med på omvisningen. Udfyld venligst denne forespørgsel Fjordenhus - grupperundvisninger

Om Fjordenhus

Fjordenhus består af fire sammenhængende cylindre med en højde på 28 meter. Den markante bygning rejser sig op ad vandet og skaber en forbindelse mellem Vejle Fjord og byens centrum. Turen går over broen - ind i en bygning, hvor kunst og byggeri er smeltet sammen i et hus, der er fyldt med forskellige vinkler og udsyn afhængigt af hvor du er. Buede åbninger og vinduer indrammer udsigten til fjordens bredder og havnen, mens to af stueetagens rum gennemstrømmes af vand. Arkitekturen og kunsten i disse rum indgår på den måde i en konstant dialog med det omsluttende hav.

På de guidede ture kan du høre om kunstnerens ideer bag udformningen af bygningen og kunstværkerne. Fra den tonstunge Fjordhvirvel, der bevæger sig fra loftet ned i en spids, til Fjordreflektoren, der viser et konstant samspil mellem lys, vand og vind. Alle guidede ture omfatter også 1. sal. hvortil der normalt ikke er offentlig adgang.

Koblingen mellem kunst, arkitektur og kulturhistorie gør det naturligt, at VejleMuseerne, der Vejle Kommunes store hybride museumsorganisation, er med til at formidle dette internationale værk på havnen.

Glæd dig til at møde en bygning, som ikke ligner noget andet du har set før.

Parkering ved Fjordenhus

  • Der er 1 times parkering på pladsen ved Fjordenhus.
  • Der er de to offentlige parkeringspladser ved indgangen til Klubøen (ved Remouladen) med 3 timers parkering ca. 39 pladser.
  • Ligeledes parkeringspladser langs Stævnen overfor Østerbo/HavneBo – også 3 timers parkering –  22 pladser
  • Der henvises også til parkering langs Strandgade (vær opmærksom på porte)

Fjordenhus FAQ

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle

Floating Art 2019 - Cry Me a River

23.06.19 - 01.09.19

Mellem Vejle Lystbådehavn og Skyttehushaven

Den flydende kunstudstiling på Vejle Fjord, der sidste år gik verden rundt, vender tilbage i 2019. Hele sommeren vil internationale kunstværker på Vejle Fjord engagere de besøgende i at gentænke rammerne for en bedre verden, og science fiction genrens tematikker omkring køn, kroppe, seksualitet og solidaritet er i spil.

Floating Art 2019 kan opleves fra 23. juni til 1. september og har undertitlen Cry Me a River. Med en utopisk idealverden og ni kunstværker forsøger Vejle Kunstmuseum med Floating Art i år sammen med publikum at komme med positive alternativer til menneskets fremtid og fællesskab.

Læs mere om Floating Art 2019 HER

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Mandag lukket, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag

Museet er lukket: 24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1