Floating Art 2018

Floating Art 2018

Story Group

I sommeren 2018 sætter Vejle Kunstmuseum fokus på ung kunst og arkitektur på Vejle Fjord. Med Floating Art 2018 ønsker vi at gøre fjorden til platform for nye tendenser i samtidskunsten, hvor både kunstens og arkitekturens egenskaber kommer i spil.

Unge kunstnere og arkitekter inviteres til at udstille på den tredje Floating Art udstilling på Vejle Fjord.

Vejle Kunstmuseum efterlyser kunst- og arkitekturprojekter, der indtager vandet, hvor de vil være omgivet af skov, strand og et havneområde i rivende udvikling. Vi forventer et kunstværk, der gør væsen af sig, flyder og fungerer på vandet og forholder sig til vandet. Måden det skal ske på, bestemmer du selv.

Dit værk kan fx være interaktivt, en performance, en skulptur eller arkitekturprojekt. Vi opfordrer både kunstnere og arkitekter fra Danmark og udlandet til at indsende forslag til værker. En jury udvælger de 12 værker, som bliver udstillet på fjorden i perioden 23. juni-2. september 2018.

Floating Art finder sted langs lystbådehavnen, som ligger i bunden af Vejle Fjord. Havnen er et levende område, hvor nyt møder gammelt, og hvor mange forskellige mennesker har deres daglige gang. Her ligger kajakøen, det ikoniske byggeri Bølgen, Rødkilde Gymnasium og Vejle Lystbådehavn. Her er fiskepladser, beboelsesejendomme, parkanlægget Skyttehushaven og Kirk Kapitals nye domicil, tegnet af Olafur Eliasson.

Juryen består af:

Sanne Kofod Olsen, rektor, Det kgl. Danske Kunstakademi
Jacob Fabricius, kunstfaglig leder, Kunsthal Aarhus
Anders Abraham, professor og arkitekt, KADK
Morten Kirk Johansen, designer, Kirk Kapital
Pernille Rom Bruun, museumsinspektør, Vejle Kunstmuseum

Læs mere og send din ansøgning her: www.vejlemuseerne.dk/opencall

For yderligere information kontakt: museumsinspektør Pernille Rom Bruun, perrb@vejle.dk, tlf. 2974 0456

Deadline for indsendelse af materiale: 16. marts 2018

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Mandag lukket, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag

Museet er lukket: 24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1