Vinterferien

Vinterferien

Story Group

Uge 7 på VejleMuseerne.

Hvordan føles det at være i et jernalderhus i februar? Hvor varmt kan det egentlig blive i et hus uden radiatorer, og kan man overhovedet se noget uden elektrisk lys? Midt i årets koldeste måned samler VejleMuseernes arkæologer, Charlotta og Katrine, alle børn med en nysgerrig arkæolog i maven i Jernaldermiljøet i Vingsted, hvor der skal eksperimenteres med ildsteder, kropsvarme og gedeprutter.

Hvad mon en 2300 år gammel urne indeholder? En kniv, smykker eller noget helt andet? Dyke ned i fortidens grave sammen med Brit, arkæolog på VejleMuserne, der udgraver en urne fra førromersk jernalder og fortæller om gravskikken i oldtiden.

Style din indre, fortryllende heks og deltag i en anderledes fotosession. Træd ind i heksekredsen i Vejle Kunstmuseums særudstilling, forstå heksenes verden og bliv sminket af en professionel teatersminkør.

Alle dage i ferien kan du gå på jagt med UV-lommelygter efter mystiske tegn og hemmelige heksebeskeder i Kulturmuseets særudstilling om hekse. 

Oplevelser i vinterferien

Administration
Spinderigade 11E
7100 Vejle
EAN nr. 5798006362332
CVR nr. 29189900

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag - søndag kl. 11-17
Enkelte lukkedage omkring jul og nytår.

 

Jernaldermiljøet i Vingsted

Jernaldermiljøet i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Jernaldermiljøet består af en række huse og andre anlæg fra forskellige jernalderlandsbyer i Jylland og ligger smukt mellem græsmarker, opdyrkede agre, sø og skov.

Læs mere om Jernaldermiljøet i Vingsted og Vingsted Historiske Værksted her.

Adresse:
Skyttevej 12
7182 Bredsten
Følg skiltene fra landevejen gennem Vingsted

Åbningstider:
Området er altid åbent for vandreture, og der er gratis adgang. Selve husene i jernalderlandsbyen er kun åbne, når der er aktiviteter.

Kulturmuseet Spinderihallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for man må gerne røre ved tingene.

Museet er sammensat af forskellige udstillinger, der beskriver forskellige dele af Vejles historie.

Læs mere om Kulturmuseet Spinderihallerne, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Spinderigade 11
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag - søndag kl. 10-17.
Enkelte lukkedage omkring jul/nytår.