vm-loop
læs højtvm-speaker OBS: Arrangementet er afviklet

Dyk ned i oldtidens håndværkstraditioner i vores moderne værksteder på Vingsted Mølle.

I weekenden 23.-24. november afholder vi kurser i smedning og keramik.

Kurserne afholdes samtidig, med fælles pauser, og er oplagte for par eller små grupper, der deler sig efter håndværksmæssig interesse.

Kurserne forgår i vores moderne værksteder på Vingsted Mølle. Begge dage i tidsrummet 10-17. Der er mulighed for at tilkøbe overnatning á 100 kr pr person.

Smedning af Nordisk inspirerede økser

På kurset vil vi smede en økse inspireret af den nordiske øksetradition.

Vi arbejder med processen fra udblokning af skafthullet, smedning, hærdning og anløbning til skæftet værktøj. Hermed har man sin helt personlige økse, som er et sublimt stykke værktøj til brug i snitteværkstedet.

Instruktør: Jan Lauritsen

1100,- inkl. materialer. (Materialepris 450 kr.)

Dekorative lerkar til bålkøkkenet

Vil du gerne lave dit eget lerkar til f.eks. bålkøkkenet eller et flot dekorativt kar? Så er det her, du skal være med. Kurset henvender sig både til nybegyndere og lettere øvede.

Vi arbejder med pottemagerhåndværket, som man gjorde i oldtiden. Du arbejder i to dage på dit eget lerkar, med udgangspunkt i jernalderens teknikker og dekorationer. Du får også et indblik i keramikkens rolle og brug i husholdningen gennem tiderne – fra oldtiden til vore dage.

Over de to dage er der god tid til at arbejde med både form og overflade.

Instruktør: Anne Mette Trans

750,- inkl. materialer. (Materialepris 100 kr.)

Jernalder­miljøet i Vingsted

Jernaldermiljøet i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Her kan man deltage i aktiviteter, der tager udgangspunkt i, hvordan livet var for jernaldermenneskene. Jernaldermiljøet består af en række huse og andre anlæg fra forskellige jernalderlandsbyer i Jylland og ligger smukt mellem græsmarker, opdyrkede agre, sø og skov.

Læs mere