vm-loop
læs højtvm-speaker OBS: Arrangementet er afviklet

Dyk ned i oldtidens håndværkstraditioner i vores moderne værksteder på Vingsted Mølle.

Håndværkskurserne er desværre aflyst pga. det skærpede forsamlingsforbud.
Hvis du allerede har tilmeldt dig, vil du modtage en mail med yderligere information.

___

I weekenden 21.-22. november afholder vi intensive kurser i små grupper i smedning, brikvævning og keramik.

Kurserne afholdes samtidig, med fælles pauser, og er oplagte for par eller små grupper, der deler sig efter håndværksmæssig interesse.

Kurserne forgår i vores moderne værksteder på Vingsted Mølle. Begge dage i tidsrummet 10-17. Der er mulighed for at tilkøbe overnatning á 100 kr. pr person (uden forplejning).

Smed din egen kniv

På kurset vil du smede din egen knivklinge som anløbes, hærdes og slibes. 

Kniven skæftes, og der vil være mulighed for at lave en læderskede, så du kommer hjem med et færdigt sæt, klar til brug. 

Instruktør: Jan Birkkjær Lauritsen

Pris: 1000,- inkl. materialer (materialepris 350 kr.)

Brikvæv dit eget bånd

Vil du gerne lære at brikvæve? Så er det her, du skal være med. Kurset er for begyndere. og du lærer nogle af de forskellige grundlæggende mønsterteknikker, der er anvendt helt fra jernalderen og vikingetiden.  

Du lærer at opsætte trend til dit bånd og vælger selv de farver og mønstre, du vil bruge. Du arbejder i to dage på dit eget bælte eller bånd. 

Over de to dage er der god tid til at få erfaring med væveteknikken, så du kan fortsætte hjemme på egen hånd. Materialerne indbefatter brikker, garn og ideer. 

Instruktør: Lone Blom Kristensen

Pris: 750,- inkl. materialer (materialepris 150 kr.)

Lav dit eget lerkar

Vil du gerne lave dit eget lerkar til f.eks. bålkøkkenet eller et flot dekorativt kar? Så er det her, du skal være med. Kurset henvender sig både til nybegyndere og lettere øvede.

Vi arbejder med pottemagerhåndværket, som man gjorde i oldtiden, dvs. håndlavet uglaseret lertøj. Du arbejder i to dage på dit eget lerkar, med udgangspunkt i jernalderens teknikker og dekorationer. Du får også et indblik i keramikkens rolle og brug i husholdningen gennem tiderne – fra oldtiden til vore dage.

Kurset forgår i vores moderne keramikværksted. Over de to dage er der god tid til at arbejde med både form og overflade. 

Instruktør: Anne Mette Trans

Pris: 750,- inkl. materialer (materialepris 100 kr.)

Jernalder­miljøet i Vingsted

Jernaldermiljøet i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Her kan du deltage i aktiviteter, der tager udgangspunkt i, hvordan livet var for jernaldermenneskene.

Læs mere