vm-loop
læs højtvm-speaker OBS: Arrangementet er afviklet

Arrangementet aflyses desværre.

Vi er desværre nødt til at aflyse årets vintersolhvervsfest, da den ikke kan afvikles forsvarligt i henhold til det aktuelle forsamlingsloft og retningslinjer for offentlige arrangementer. Alle tilmeldte får direkte besked og automatisk refunderet deres billetter.

---

Traditionen tro byder Danmarks største og hyggeligste rekonstruerede jernalderlandsby på en helt særlig vintersolhvervsfest.

Solhverv stammer fra oldnordisk og betyder ”solvending”. Vintersolhverv er det tidspunkt på året, hvor dagene er kortest, og nætterne er længst.

Årets hjul er endnu engang drejet en hel omgang, og fra det tiltagende mørke begynder vi at vende tilbage til længere og lysere dage. Mørkets magt over lyset synes altid, at have haft en særlig betydning for alle mennesker og samfund rundt omkring på jorden 

Med udgangspunkt i oldtidens tro, kult og ritualer vil Jernalderlandsbyen i Vingsted danne ramme om en stemningsfuld og højtidelig vintersolhvervsfest. Stormandsgården byder ind til fortællinger, lidt musik og stemningsfuld ceremoni ved søen samt lidt god mad. 

Arrangementet henvender sig til voksne og de lidt større skolebørn.

Bemærk, at billetter skal købes på forhånd. Det er ikke muligt at købe billet på dagen.

Jernalder­miljøet i Vingsted

Jernaldermiljøet i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Her kan du deltage i aktiviteter, der tager udgangspunkt i, hvordan livet var for jernaldermenneskene.

Læs mere