vm-loop
læs højtvm-speaker

En kvinde er blevet udsat for en grufuld handling. Det skete en kold efterårsdag for flere tusinde år siden.

Hendes lig blev fundet i en mose nær Vejle.

Kvindens jordiske rester befinder sig nu på Kulturmuseet i Vejle som en portal til en fjern fortid.

Den lille kvinde har alle dage været omgærdet af mystik og undren. Hun er et lille, spinkelt væsen, der trods sin sammenfaldne krop og læderagtige hud, umiskendeligt er et menneske. Hvem var hun, og hvilket liv havde hun levet? Og hvorfor skulle hun ende sine dage i den kolde mose?

Gå i arkæologens fodspor og se om I kan løse mosens mysterier. Det kræver kløgt, snilde og kreativitet at løse de mange gåder. Måske I kan besvare spørgsmålet om, hvem liget fra mosens dyb i virkeligheden var.

Interaktiv gådejagt med sjove spilelementer

For at gennemføre denne Riddlehunt om Mosens mysterier kræver det, at I er gode til at samarbejde og bringe jeres forskellige evner i spil. Undervejs vil I opleve Kulturmuseet på en ny måde, hvor museets samlinger aktiveres på en anderledes og underholdende måde.

Om denne Riddlehunt

Denne Riddlehunt på Kulturmuseet i Vejle indeholder blandt andet en metaldetektor, arkæologens clipboard samt en masse spændende gåder.

Når I påbegynder Riddlehunten, vil I finde en række gådefulde dokumenter hvori historien udfolder sig. Undervejs skal I forsøge jer med flere redskaber fra arkæologens værktøjskasse.

Desuden indeholder alle Riddlehunts refleksionskort med gode og relevante spørgsmål, I kan bruge til at samle op på oplevelsen eller dele med en ven.

Anbefales til familier med børn fra 12 år.

Varighed ca. 60 minutter.

Riddlehunten gennemføres indendørs på Kulturmuseet i Vejle.

Vores Riddlehunts er lavet i samarbejde med RiddleHouse, der driver Escaperooms og laver denne type aktiviteter på mange museer i hele landet.

Riddle­hunt: Den mys­tiske dagbog

Et 100 år gammelt mysterium skal løses

Læs mere om Den mystiske dagbog

Kultur­museet i Vejle

Kulturmuseet fortæller danmarkshistorien set fra Vejle – fra oldtiden til i går.

Besøg Kulturmuseet