vm-loop
læs højtvm-speaker

Efter 150 år som søvnig købstad blev Vejle i 1800-tallet vækket til live af industriens buldrende maskiner og driftige erhvervsfolk. Husk at tilmelding skal ske SENEST 14 dage i forvejen.

Indhold og forløb

Efter 150 år som søvnig købstad blev Vejle i 1800-tallet vækket til live af industriens buldrende maskiner og driftige erhvervsfolk.

Fabrikker skød op, folk flyttede fra landet til byen og en ny klasse, arbejderklassen, voksede frem. Gennem museets udstillinger, genstande og fortællinger vækkes historien om industrialiseringen i Vejle til live og lærer eleverne om, hvordan perioden påvirkede hele samfundet fra almindelige menneskers hverdag til det politiske system og byens udseende.

Fag og fælles mål

Historie

Kompetenceområde: Det lokale, regionale og globale.

Kompetencemål: Eleverne videreudvikler indsigt i forudsætninger, forløb og følger af møder og sammenstød mellem kulturer på lokalt, regionalt og globalt niveau. Eleverne kan begrunde valget af eksemplariske eksempler på mod- og medspil mellem samfundsgrupper og lag. Eleverne kan diskutere omverdenens indflydelse på danske forhold politisk, kulturelt, økonomisk og socialt samt dansk påvirkning af tilsvarende forhold i omverdenen. Sidst i forløbet kan eleverne sammenligne levevilkår, værdier og holdninger i forskellige kulturer og diskutere historiske årsager til forskellene.

Færdigheds- og vidensmål: Eleven kan forklare industrialiseringen i sammenhængen med konkrete begivenheder lokalt, regionalt og globalt samt hvordan den har betydning og effekt på hverdagsliv og byudvikling.

Tak for din forespørgsel

Din forespørgsel er sendt videre til en medarbejder på Kulturmuseet Spinderihallerne, der kontakter dig snarest muligt for at aftale detaljer.

Forespørgsel - Skoleforløb på Kulturmuseet

Vælg et forløb og prøv igen
Som udgangspunkt tidligst 14 dage fra booking
Vi vil gerne vide hvilken dato I gerne vil komme
Skoletilbud tilbydes som udgangspunkt mandag-fredag fra kl 9.30
Max 30 elever pr. gruppe - større grupper oplyses i kommentarfeltet herunder
Vigtigt: SKAL være din arbejds-mail (ikke privat-mail) af hensyn til GDPR

Husk at skoler i Vejle Kommune kan søge om støtte til transporten - spørg din skoleleder hvordan!

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}

Kultur­museet i Vejle

Kulturmuseet fortæller danmarkshistorien set fra Vejle – fra oldtiden til i går.

Læs mere

Skole­forløb på Vejle Kunst­museum

Brug kunsten aktivt i undervisningen – vores skoletilbud er fuld af relevante temaer. Bliv klogere på, hvordan vi fremstiller os selv og hinanden. Dyk ned i hvordan visuelle udtryk skaber holdninger til bestemte grupper i samfundet. Fokuser og vær med til at løse problemer. Mærk din krop midt i byen og kig bag guldalderens konstruerede fædrelandskærlighed. Husk at tilmelding skal ske SENEST 14 dage i forvejen.

Læs mere

Skole­forløb i Jern­alderen

Du kan SENST FREDAG 22.04 2022 tilmelde grupper til skoleåret 2022-23 Foråret 2022 er helt optaget I Danmarks største rekonstruerede jernalderlandsby byder vi på oplevelser, fællesskab og fordybelse. Jernaldermiljøet i Vingsted tager hvert år i mod 3-4.000 skolebørn fra 0. til 9. klasse, der i 1-3 dage bor og lever i jernalderen. Eleverne kommer helt tæt på det levede liv i jernalderen, og de oplever, hvordan dagligdagen i landsbyen fungerer.

Læs mere