vm-loop
læs højtvm-speaker

Tag med på en tidsrejse 100 år tilbage i tiden, hvor I finder de fire børn Steen, Ejner, Ruth og Svend Aage, som boede i Vejle i starten af 1900-tallet. Forløbet er gratis og selvkørende.

Bemærk: Selvom forløbet er gratis og selvkørende er det nødvendigt at booke jer ind på tilmeldingsskemaet nederst på siden, så vi ved, hvornår I kommer.

STED
Kulturmuseet

ALDERSTRIN
Børnehaver og indskoling

VARIGHED
1½ time (fire fortællinger/aktiviteter af hver 15 minutters varighed efterfulgt af 30 minutters fri leg i Asen og Masen)

PRIS
Gratis
Forløbet er selvkørende, da det er pædagogerne/lærerne, der leder og formidler under børnenes besøg. Legekuffert til efterbearbejdning i børnehaven/skolen kan lånes. Husk at melde jer til nederst på siden.

INDHOLD OG FORLØB
I besøger Kulturmuseet og får udleveret materiale til Tidsrejsen. Pædagogerne/lærerne leder og formidler selv Tidsrejsen, hvor de sammen med børnene finder forskellige fortællinger og aktiviteter. Fortællingerne læses op af pædagogerne/lærerne, og hver fortælling indeholder muligheder for aktiviteter, der handler om de fire børn Steen, Ejner, Ruth og Svend Aage, som boede i Vejle i starten af 1900-tallet. Aktiviteterne kan være at bære kul, stable garnspoler, eller røre ved et gebis.
Inden besøget kan I downloade breve fra de fire børn, som I læser højt for børnene som optakt til besøget.

Varighed: 15 minutter pr. fortælling inkl. aktivitet efterfulgt af 30 minutters fri leg i ”Asen og Masen”. Pædagogerne/lærerne bestemmer selv, om de vil have en, to, tre eller fire fortællinger. Dog er fortælling fire (i Asen og Masen) obligatorisk, da den lægger op til fri leg i det historiske legerum, hvor børn kan laste bomuldsballer med kran, hejse, flytte og bygge med mursten, lytte til historier, lege gammeldags lege og ja – ase og mase.

Legekuffert: Ved afslutning af forløbet kan udleveres en legekuffert til hjemlån til efterbearbejdningsfasen i børnehaven/skolen.

Variation af Tidsrejsen:
Tidsrejsen kan varieres efter behov ift. gruppens alder og behov. Eksempelvis kan I dele Tidsrejsen op, så I kun koncentrerer jer om eksempelvis en eller to historier/aktiviteter, og dermed forkorter besøgets længde og intensitet. Herved kan oplevelsen og genkendelsens glæde ved besøget tages i det tempo, som er til glæde for jer, og giver også mulighed for genkendelsens glæde ved endnu et besøg med nye historier. I er desuden velkommen til at tilpasse den udvalgte historie til jeres målgruppe, særligt i forhold til de 3-4-årige. Særligt de yngste børn vil kunne få meget ud af for eksempel Ejners historie og det historiske lege- og aktivitetsrum ’Asen og Masen’.

Tak for din forespørgsel

Din forespørgsel er sendt videre til en medarbejder på Kulturmuseet Spinderihallerne, der kontakter dig snarest muligt for at aftale detaljer.

Forespørgsel - Skoleforløb på Kulturmuseet

Vælg et forløb og prøv igen
Som udgangspunkt tidligst 14 dage fra booking
Vi vil gerne vide hvilken dato I gerne vil komme
Skoletilbud tilbydes som udgangspunkt mandag-fredag fra kl 9.30
Max 30 elever pr. gruppe - større grupper oplyses i kommentarfeltet herunder
Vigtigt: SKAL være din arbejds-mail (ikke privat-mail) af hensyn til GDPR

Husk at skoler i Vejle Kommune kan søge om støtte til transporten - spørg din skoleleder hvordan!

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}

Kultur­museet i Vejle

Kulturmuseet fortæller danmarkshistorien set fra Vejle – fra oldtiden til i går.

Læs mere

Skole­forløb på Vejle Kunst­museum

Brug kunsten aktivt i undervisningen – vores skoletilbud er fuld af relevante temaer. Bliv klogere på, hvordan vi fremstiller os selv og hinanden. Dyk ned i hvordan visuelle udtryk skaber holdninger til bestemte grupper i samfundet. Fokuser og vær med til at løse problemer. Mærk din krop midt i byen og kig bag guldalderens konstruerede fædrelandskærlighed. Husk at tilmelding skal ske SENEST 14 dage i forvejen.

Læs mere