vm-loop
læs højtvm-speaker

Alkymistens Laboratorium er en sanselig kunstudstilling af høj kvalitet, målrettet og i øjenhøjde med børn. Udstillingen giver mulighed for leg og læring på mange niveauer på tværs af fag.

Dette undervisningstilbud er en introduktion til udstillingen og stiller forslag til arbejdsopgaver før, under og efter museumsbesøget. Undervisningsmaterialet er primært rettet mod 4.- 6. klassetrin og deres lærere i billedkunst, dansk og natur/teknik.

Det er både muligt at booke et besøg udstillingen sammen med en kunstfaglig guide (pris: 390 kr.) eller på egen hånd (gratis). I begge tilfælde skal I bruge formularen nedenfor.

Om udstillingen

De tidligste alkymister var drevet af en dyb passion for at forvandle bly til guld. Med denne målsætning foretog alkymisterne utallige undersøgelser, forsøg og afprøvninger. En proces, hvor videnskab, kunst og magi forekom sideløbende og med lige stor værdi. I denne sanseudstilling tages der udgangspunkt i alkymiens transformationsprocesser.

De kommer til udtryk i form af fire sanserum: Wunderkammeret, Herbariet, Farvelaboratoriet og Transformationsrummet.

De fire rum repræsenterer ligeledes den kreative proces, som består af brainstorming og inspiration, indsamling, afprøvning og at transformere til sit eget udtryk.

Udstillingen er inspireret af og bygget op med fire rum, der tager udgangspunkt i alkymisternes arbejdsprocesser. Det handler bl.a. om indsamling, kategorisering, eksperimenter og transformation.

Om kunstneren

Cecilia Westerberg (f.1967) er uddannet billedkunstner. Skabelsen af Alkymistens Laboratorium er blandt andet inspireret af rejser i Italien, hvor hun har studeret gamle originale alkymistiske manuskripter på naturhistoriske og medicinske museer. Det er fascinationen af videnskab og magi, der ligger til grund for denne sanseudstilling.

Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Sassi Bischof, Vendsyssel Kunstmuseum, i samarbejde med Louise Bugge Jacobsen, Willumsens Museum.

Tak for din forespørgsel

Din forespørgsel er sendt videre til en medarbejder på Vejle Kunstmuseum, der kontakter dig snarest muligt for at aftale detaljer.

Forespørgsel - skoleforløb Vejle Kunstmuseum

Vælg et forløb og prøv igen
Hvilken dato vil I gerne komme?
Vi vil gerne vide hvilken dato I gerne vil komme
Skoletilbud tilbydes som udgangspunkt mandag-fredag fra kl 9.30
Max 30 elever pr. gruppe - større grupper oplyses i kommentarfeltet herunder

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende!

læs mere

Foto øverst: Emil Brøbech