vm-loop
læs højtvm-speaker

Efterårs­ferie på Vejle­Museerne

Efterårsferien byder på åbning af en ny, spændende sanseudstilling på kunstmuseet, arkæologisk quiz-battle på kulturmuseet og hyggelige dage med mad over bål, snitning af knive og meget mere i jernaldermiljøet. Vi har sammensat et spændende program, der får børnenes fridage til at flyve afsted.

Kom og fejr åbningen af udstillingen Alkymistens Laboratorium på kunstmuseet, en sanselig kunstudstilling for børn og voksne, der kan lide at udforske, røre og gøre. Udstillingen åbnes lørdag d. 12. oktober kl. 14 med en festlig koncert af Katrine Bille med band fra DR Ramasjangs Lille Nørd og tale ved Vejles kulturdirektør Sofie Plenge. Åbningsfesten er, ligesom adgangen til kunstmuseet, ganske gratis.
I forbindelse med efterårsferien kan I også blive klogere på farvernes fantastiske verden og spise magisk mad i laboratoriet. Det sker mellem onsdag d. 15. og torsdag d. 17. oktober i den nyåbnede udstilling.

På kulturmuseet kan efterårsferieramte børn og voksne i hele uge 42 konkurrere om, hvem der er den klogeste. Her er der nemlig arkæologisk quiz-battle om skatte, skeletter og stolpehuller. De mindre børn kan prøve lykken med at finde guldmønter med metaldetektor i museets store gravekasse. 
Se også den kæmpe sølvskat fra Uhrhøj, som udstilles eksklusivt på Kulturmuseet i skolernes efterårsferie.

I Vingsted er der masser af liv, for her skal gøres klar til vintertid. Jernalderfolket byder på håndværk og hygge i høvdingens gård tirsdag d. 15. og onsdag d. 16. oktober. I de naturskønne omgivelser kan man blandt andet fodre dyrene, snitte sin egen kniv og lave forskellige bånd i væveværkstedet. Der vil også være mulighed for at prøve kræfter med jernalderens kogekunst og smage på den lækre jernaldermad.

Vævelauget Randbøldal inviterer indenfor i væveværkstedet på Randbøldalmuseet og fortæller om vævningen før og nu. Kom, kig og bliv inspireret onsdag d. 16. oktober fra kl. 14 - 18.

Læs mere om de enkelte arrangementer, priser og tilmelding herunder:

Alky­mistens Labora­torium

12.10.19 - 21.01.20

læs mere

Guld & Kaos

02.02.19 - 22.03.20

læs mere

Jernalder­miljøet i Vingsted

Jernaldermiljøet i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Her kan man deltage i aktiviteter, der tager udgangspunkt i, hvordan livet var for jernaldermenneskene. Jernaldermiljøet består af en række huse og andre anlæg fra forskellige jernalderlandsbyer i Jylland og ligger smukt mellem græsmarker, opdyrkede agre, sø og skov.

læs mere

Kultur­museet Spinderi­hallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne fortæller danmarkshistorien set fra Vejle – fra oldtiden til i går. Det er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk”. Her må du gerne røre og opleve med hele kroppen!

læs mere

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende!

læs mere

Randbøldal­museet

Randbøldalmuseet byder på spændende og udfordrende oplevelser for hele familien. Her kan børn og voksne lære om gamle dages produktion af papir og klæder.

læs mere