vm-loop
læs højtvm-speaker

Open call: Nyt gavl­maleri i Vejle

Vejle kommune inviterer til at deltage i en konkurrence om at skabe et nyt gavlmaleri til Vejle, i forbindelse med Tour-starten i 2022.

I 2022 har Tour de France start i Danmark. Vejle bliver startby for tourens 3. etape. Tour de France i Vejle bliver en folkefest og en mediebegivenhed, hvor 190 lande og flere milliarder seere vil se med på tv. Det er en begivenhed, Vejle kommune ønsker at markere med et stykke kunst i det offentlige rum, i form af et gavlmaleri. Et gavlmaleri, der skal blive et blivende symbol på Vejle som startby for Tour de France 2022 – et gavlmaleri, der skal være en kunstnerisk udsmykning i bybilledet og som har potentiale til at blive et visuelt og kunstnerisk symbol på Vejle.

Gavlmaleriet skal stå færdigt ultimo maj 2022

Kunstnere, der ønsker at deltage, skal indsende CV, eksempler på arbejder og skitse eller idé til værket. På baggrund af prækvalifikationen udvælges 2-3 kunstnere, som hver får et honorar på 15.000 (excl. moms) for at levere en uddybende skitse.

CV, eksempler på arbejder og skitse eller idé skal indsendes til Vejle kommune senest d. 30. august på mailadresserne:
flhla@vejle.dk og ullva@vejle.dk

På baggrund af de nye skitser udvælges den kunstner, der får opgaven. Vi forbeholder os retten til ikke at realisere projektet, hvis vi finder, at det i sin endelige form ikke i tilstrækkelig grad lever op til kriterierne eller har den fornødne kvalitet.