vm-loop
læs højtvm-speaker

Januar og februar på Vejle­Museerne

Hvis du keder dig derhjemme, så tag på museum!

Vejle Kunstmuseum viser en mindeudstilling om Albert Bertelsen, som døde 10. december 2019.  I Jernaldermiljøet er der morgenfodring af dyrene søndag d. 9/2. På Kulturmuseet kan du i januar se en masse spændende fund fra Rådhustorvet i Vejle og 8. februar vender Uhrhøj-skatten tilbage  - nu med guld....

Husk også at sidste chance for at opleve Alkymistens Laboratorium er 21/1!

Arrangementer i januar og februar:

Albert Bertel­sen 1921 - 2019

Hele Vejles maler Albert Bertelsen (17. november 1921 - 10. december 2019) har glædet generationer med smukke, morsomme, rammende og betagende billeder. Lige til det sidste var Danmarks ældste kunstner aktiv og en legende, der har sat sit tydelige aftryk på Vejle Kunstmuseums samling.

læs mere

Uhrhøj-skatten

En enorm skat på ca 2.750 sølvmønter og 8 guldmønter fra middelalderen har igen set dagens lys efter at have ligget i jorden i en skov lige uden for Vejle i ca. 600 år.

læs mere

Kultur­museet Spinderi­hallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for her man må gerne røre ved tingene.

læs mere

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende!

læs mere

Jernalder­miljøet i Vingsted

Jernaldermiljøet i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Jernaldermiljøet består af en række huse og andre anlæg fra forskellige jernalderlandsbyer i Jylland og ligger smukt mellem græsmarker, opdyrkede agre, sø og skov.

læs mere

Randbøldal­museet

Randbøldalmuseet er et rigtigt familiemuseum, hvor børn og voksne kan lære om gamle dages produktion af papir og klæder. I de udendørs vandeksperimenter kan alle boltre sig i timevis og afprøve vandets kræfter.

læs mere