vm-loop
læs højtvm-speaker

Vi søger felt­arkæo­loger

Vejlemuseerne søger arkæologer til varetagelse af arkæologiske feltudgravningsopgaver i 6 måneder med eventuel mulighed for forlængelse.

Om jobbet

Vi leder efter en arkæolog, der kender museumslovens Kapitel 8. Vedkommende skal sammen med museets øvrige personale:

  • Foretage arkæologiske forundersøgelser og slutudgravninger i felten og sammen med teamleder prioritere og udpege relevante undersøgelsesområder på et fagligt grundlag.
  • Sammen med teamleder udarbejde realistiske udgravningsbudgetter for arkæologiske undersøgelser.
  • Du kan trods eventuel erfaring ikke forvente at være udgravningsleder på alle udgravninger, da vores politik er at uddanne alle til dette.
  • Det meste af arbejdet foregår i felten.

Ansættelsen er tidsbestemt 6 måneder med eventuel mulighed for forlængelse.

Vi opfordrer også mindre erfarne til at søge da vi vil tage både erfarne og mindre erfarne ind efter behov.

Tiltrædelse: snarest eller senest 1. september.

Vi forventer af dig

Du har en kandidatgrad eller tilsvarende inden for forhistorisk eller middelalderarkæologi, samt erfaring fra en lignende stilling. Du er udadvendt og samarbejdsorienteret. Du kan bidrage til en god dialog med dine fagkolleger og bygherrer. Du kan lide at arbejde projektorienteret og er god til både at se langt frem i din planlægning, men kan også prioritere og løse løbende opgaver.

Du har erfaring med projektstyring af udgravninger og budgetter.

Du har dokumenteret erfaring med at lede udgravninger samt kunne udvælge prøver og afslutte beretning/afrapportering inden for budgettet.

Du har erfaring med kort, GPS og GIS redskaber, især MapInfo og Q-GIS er en forudsætning.

Vi tilbyder dig

En dynamisk arbejdsplads med rum til udvikling. En sammensætning af kolleger, hvor dine nærmeste kolleger er både arkæologer, historikere og kunsthistorikere.

Vi er en organisation, der arbejder projektorienteret, men også med øje for faglig og personlig udvikling. Vi vægter samarbejde med forvaltninger og andre museer og naturligvis: Borgerne, som museet er til for. Der er kun i meget begrænset omfang mulighed for forskning og formidling i denne stilling. Men du deltager som ansat på VejleMuseerne i relevante interne møder, opkvalificering og videreudvikling. VejleMuseerne bestræber sig på at videreuddanne medarbejdere mod kompetencer, der falder inden for vores strategiske mål.

Ansættelsesvilkår

Ansættelsen er tidsbestemt til 6 måneder med eventuel mulighed for forlængelse. Du skal være indstillet på at være udendørs på alle tider af året. Stillingen er sat til 37 t om ugen. Løn- og ansættelsesvilkår efter overenskomst og principperne i Ny løn. Der er flekstidsordning. Arbejdsstedet er et åbent kontorlandskab i Kedelbygningen i Vejle ved Spinderihallerne. Der gives højt kørselstillæg for kørsel i egen bil. Det er en fordel med kørekort.

Om os

VejleMuseerne har det arkæologiske ansvar i Fredericia, Vejle og Hedensted kommuner. Der er for tiden 20 ansatte arkæologer. Og der er travlt.
VejleMuseerne består af ti små og store udstillingssteder herunder Kulturmuseet i Spinderihallerne, Kunstmuseet ved Flegmade og Vingsted historiske værksted.
Museets vision er: Vi giver dig lyst til at gå på opdagelse i kunsten, historien og arkæologien. Vi giver dig noget at snakke om og oplevelser der sætter aftryk. Se hele museets nye vision, værdier og andre strategier på hjemmesiden www.vejlemuseerne.dk

Flere oplysninger

Yderligere oplysninger: Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte forskningschef Mads Ravn på tlf. 40249550 eller teamleder for arkæologien Christian Juel på tlf. 51738129

Ansøgningsfrist: 1/8 2021

Vi indhenter børneattest.