vm-loop
læs højtvm-speaker

Inno­vativ og erfaren museums­inspektør søges til Vejle Kunst­museum

Vi søger en uortodoks kreativt tænkende museumsinspektør, der kan bidrage til kunstmuseets – men også til Vejlemuseernes - positive udvikling, med energi, vilde ideer og et skarpt blik, der kan se nye spændende sammenhænge i kunsten og i kulturen.

Vi søger en kunstfaglig profil med fingeren på samtidskunstens puls og stor interesse for grafisk kunst, som er et væsentligt fokus i Vejle Kunstmuseums strategi.

Vejle Kunstmuseum viser udstillinger med ny, upcoming samtidskunst og ældre kunst. Vores udstillingsprofil orienterer sig mod tematiske udstillinger, der tager fat i relevante emner i vores nutid, sat i scene på en måde, hvor netop kunsten kan forløse aktuelle og vanskelige emner.

Da vi er en mindre organisation, vil dine arbejdsopgaver spænde bredt, lige fra udvikling af nye udstillinger, formidling og forskning, til planlægning af transporter, samarbejde med konservatorer og udlånende museer, samt afvikling af arrangementer og omvisninger for skoler og grupper, det hele sker i tæt samarbejde med vores tværfaglige teams.

Du…

 • Er cand.mag eller mag.art i kunsthistorie eller tilsvarende.
 • Har måske en Ph.d. – det vil være en fordel.
 • Har erfaring fra museumsverden og har dokumenteret erfaring med udviklingen af udstillinger.
 • Er idérig og kan ikke lade være med at tænke i nye udstillings- og formidlingsformater.
 • Er udadvendt og holder af at formidle til både store og små,
 • Har erfaring med og kan dokumentere gode resultater med fondsansøgninger
 • Er levende optaget af hvad der rører sig inden for kunst, kultur og samfund.
 • Har erfaring med museale, administrative opgaver og kendskab til registreringssystemet SARA.
 • Deltager i forefaldende opgaver på lige fod med det øvrige personale.
 • Er effektiv, ambitiøs og proaktiv
 • Er en stærk holdspiller, der sætter stor pris på tværfagligt samarbejde

Vi tilbyder:

 • Et positivt, udfordrende fællesskab, hvor vi på tværs af fagligheder søger at inspirere hinanden og sammen skaber udstillinger, der er relevante, overraskende og sanselige.
 • Et fællesskab, hvor vi deler opgaverne og alle bidrager, også til rutinerne.
 • Et spændende job i en udviklingsorienteret og tværfaglig museumsorganisation der dækker, kunsthistorie, nyere tids historie og arkæologi
 • En inspirerende arbejdsplads med en flad struktur og med gode kollegaer, midt i Vejle.
 • Mulighed for at få stor indflydelse på egne opgaver, blive faglig udfordret og bidrage til museets fremtidige udvikling

Generelt om os:

Vejle Kunstmuseum er inde i en positiv udvikling. Vi arbejder målrettet med udvikling af nye sanselige udstillingsformater og inddragende publikumsorienteret formidling. Vejle Kunstmuseum ønsker at være et sted med bred publikumsappel og et sted der giver vores gæster lyst til at gå på opdagelse i kunsten. Vores mål er, at vores udstillinger og aktiviteter er involverende, nytænkende, inspirerende og overraskende. Vi har en ambition om at skabe fælles oplevelser, starte samtaler og være en stemme i den demokratiske dialog.

Hvis du kan nikke til ovenstående og har lyst til at deltage i den videre udvikling af Vejle Kunstmuseum og Vejlemuseerne, er du måske den person vi søger til stillingen som museumsinspektør på Vejle Kunstmuseum.

Løn og ansættelsesforhold:

Der er tale om en fast stilling på 37 timer/ugen.

Du skal være indstillet på at der kan forekomme arbejde på skæve tidspunkter, som aften og weekend.

Løn og ansættelse i henhold til gældende overenskomst.

Ansættelse snarest.

Vi indhenter børneattest.

Ansøgningsfrist torsdag d.29. februar 2024

Har du spørgsmål til stillingens indhold, er du altid velkommen til at kontakte museumschef Flemming Hedegaard på tlf. 51509215 eller på mail flhla@vejle.dk eller inspektør Trine Grøne på tlf 40167053 eller mail trigr@vejle.dk

Vigtig information: Blind rekruttering

I hele 2024 kører vi et forsøg med blind rekruttering i Vejle Kommunes Kultur- og Sundhedsforvaltning.

Derfor beder vi alle ansøgere om at udelade følgende information i sin ansøgning og sit CV: Navn, alder, køn, etnicitet, billede og personlige interesser.

Er du i tvivl om, hvordan du kan skrive en ansøgning, kan du se et eksempel her, hvor vi har udeladt navn, alder, køn, etnicitet, billede og personlige interesser: Se eksempel her

Der kan ikke uploades andre dokumenter end ansøgning og CV. Eksamensbevis og udtalelser vil vi rekvirere på et senere tidspunkt, hvis det bliver nødvendigt.

Vejle Kunst­museum

Brug et par inspirerende timer på Vejle Kunstmuseum.

Mere om kunstmuseet

Om Vejle­museerne

Vejlemuseerne er Vejles store hybride museumsorganisation med fokus på både kunst, historie og arkæologi. Læs mere om vores samlinger, og hvad du skal gøre, hvis du vil aflevere gamle ting m.m.

Mere om Vejlemuseerne