vm-loop
læs højtvm-speaker

Job: Samarbejds­stærk udstillings­arkitekt til VejleMuseerne

Bliv en del af en rivende udvikling på VejleMuseerne, der er et fusioneret, hybridt museum, hvor stærk faglighed kombineres med samarbejde og kreativ formidling til brugerne. Ansøgningsfrist: 11. aug 2019

Om jobbet

VejleMuseerne søger udstillingsarkitekt, der kan projektlede opbygningen af nye udstillinger og være kreativ sparringspartner i udstillingsgruppen.

Vi har ambitioner om, at udstillinger på VejleMuseerne i fremtiden bliver til i et endnu bedre samarbejde i en udstillingsgruppe, der skal bestå af fagpersonale (historikere, arkæologer el. kunsthistorikere), historiefortællere, forvaltere, kom-munikationsfolk, vores grafiker og dig – vores nye udstillingsarkitekt.

Du får ansvaret for at projektstyre den fysiske opbygning af nye udstillinger på vores besøgssteder; primært særudstillinger på Vejle Kunstmuseum og Kulturmuseet Spinderihallerne, men også på vores mindre udstillingssteder, og der venter også opgaver i Danmarks største rekonstruerede jernalderlandsby, Jern-aldermiljøet i Vingsted bl.a. i forbindelse med udvikling af nyt oplevelsescenter.

Dine to primære opgaver er at være producent på vores udstillinger, og at være den kreative sparringspartner på formidlingsløsninger. I takt med at vores udstil-linger bliver mere kreative, så spiller både digitale og scenografiske løsninger en større rolle, og derfor er det vigtigt, at du kan bidrage til udvikling, opbygning og håndtering af netop den type løsninger.

Dine opgaver bliver at forstå essensen af de historier, vi ønsker at fortælle, og derefter at omsætte dem i nogle rammer, der frister og drager de besøgende på bedste vis. Du kommer til at tænke kreative løsninger, designe, tegne, planlægge og være med i den praktiske opbygning af vores udstillinger. Du er med hele vejen, og du har ansvaret for udstillingsopbygningen.

Du kommer også til at dykke ned i økonomien og sikre løbende overholdelse af budgettet i samarbejde med inspektøren, der leverer det faglige indhold til udstillingen.

Respekt for andre fagligheder er en forudsætning i en organisation, hvor udstillingerne realiseres i et samarbejde mellem mange forskellige kompetencer.

Tiltrædelse 1. oktober 2019.

Vi forventer af dig

• Du har en arkitektuddannelse eller lign. på samme niveau
  • Du har erfaring som projektleder af byggeprojekter
  • Du er lyttende og visuel
  • Du har både håndværksmæssig og teknisk snilde
  • Erfaring med IT løsninger og AV er en fordel
  • Du har æstetisk sans
  • Du er udadvendt og samarbejdsorienteret og kan se muligheder i både internt og eksternt samarbejde på tværs af institutioner og fagligheder
  • Du kan bidrage til en god dialog med museumsorganisationens mange forskellige faggrupper
  • Du kan lide at arbejde projektorienteret og er god til både at se langt frem i din planlægning og prioritere og løse løbende opgaver
  • Du har ambitioner om at være med til at skabe overraskende og kreative udstillinger med udgangspunkt i vores forskning
  • Du er åben og har lyst til at løfte i flok
  • Du er en god holdspiller

Vi tilbyder dig

• Et alsidigt og udfordrende job med fokus på kreativt design og projektledelse i opbygning af nye udstillinger
  • En dynamisk arbejdsplads med rum til udvikling og skæve ideer
  • Tæt kollegialt og tværfagligt samarbejde i en hybrid museumsorganisation med mange forskellige fagligheder
  • En organisation, der arbejder projektorienteret
  • Fokus på faglig og personlig udvikling
  • Mange eksterne samarbejder med fx forvaltninger, uddannelsesinstitutioner, andre museer og naturligvis: Borgerne, som museet er til for.
  • Ansættelsesvilkår

Stillingen er en fuldtidsstilling. Løn- og ansættelsesvilkår efter overenskomst og principperne i Ny løn. Arbejdsstedet er i administrationen i Spinderihallerne, og du vil primært være knyttet til Kulturmuseet Spinderihallerne og Randbøldalmuseet. Der må påregnes lejlighedsvist aften- og weekendarbejde ved arrangementer.

Om os

VejleMuseerne byder alle velkommen til masser af oplevelser både i Vejle Ådal og Vejle by. VejleMuseerne er en hybrid organisation, der består af 10 besøgssteder med gratis adgang. Kulturmuseet Spinderihallerne er et af dem. Vi tilbyder noget for alle: Udstillinger, guidede ture, foredrag, et væld af kulturarrangementer for både børn og voksne, kurser, skoleophold, gruppearrangementer m.m.

Vi arbejder med formidling, indsamling, registrering, bevaring og forskning, og så har vi ansvaret for de arkæologiske udgravninger i Vejle, Hedensted og Fredericia Kommune.

Vi lægger stor vægt på vedkommende og anderledes formidling, der går på tværs af VejleMuseernes enheder og de fagligheder, vi repræsenterer inden for kulturhistorie, kunsthistorie og arkæologi. VejleMuseernes udstillinger spiller altid ind i temaer, der har relevans for borgerne i Vejle Kommune.

Vi har en vision om, at museerne skal skabe oplevelser, der både overrasker og imødekommer gæsternes behov. Vi ønsker at give aktuelle og relevante vinkler på kulturarven. Via forskning arbejder vi på, at formidlingen af kulturarven på relevant vis integrerer viden fra VejleMuseernes forskellige fagområder, således at de enkelte fagområder åbnes på nye og flere måder.

Flere oplysninger

Flere oplysninger kan fås hos kommunikations- og formidlingschef Rikke Hedman, rikhe@vejle.dk, 23 66 37 23 eller museumschef Ove Sørensen, ovsor@vejle.dk, 20 70 70 81

Ansøgningsfrist

11. august 2019

Samtaler

Vi holder ansættelsessamtaler mandag den 26. august 2019.

Børneattest

Vi indhenter børneattest.

Om Vejle­Museerne

Kæmpeskulpturer, Egtvedpigens Grav, et superdigitalt interaktivt museum, papir- og væveværksteder, en hel jernalderlandsby, vandeksperimenter og et interaktivt dansegulv - Vejles museer er fulde af oplevelser