vm-loop
læs højtvm-speaker

Vejle Kunst­museum søger en dedi­keret museums­inspektør (barsels­vikariat)

Vejle Kunstmuseum søger en dedikeret og udviklingsorienteret museumsinspektør (barselsvikariat), som har lyst til at indgå i en spændende museumsorganisation i udvikling.

Om jobbet

Som inspektør vil din primære arbejdsopgave være, i samarbejde med kunstmuseets anden inspektør, at realisere den kommende særudstilling, der åbner i april 2021. Udstillingen har fokus på den tidlige abstrakte kunst, der blev skabt under besættelsestiden med afsæt i tre markante danske samlere. Arbejdsopgaverne består bl.a. af kuratering, udarbejdelse af katalog, planlægning af transporter, samarbejde med konservatorer og udlånende kunstmuseer samt afvikling af arrangementsrække, formidlingsopgaver og omvisninger for skoler og grupper.

Vi forventer af dig

 • Du er cand.mag. i kunsthistorie eller har tilsvarende kunstfaglig baggrund - erfaring fra museumsverdenen er en fordel.
 • Du er idérig og kan ikke lade være med at tænke i nye udstillings- og formidlingsformater
 • Som projektleder er du selvstændig, systematisk og driftssikker
 • Du holder af at samarbejde med mennesker
 • Du er en dygtig formidler både mundtlig og skriftlig og har erfaring med digital formidling
 • Du er levende optaget af hvad der rører sig inden for kunst, kultur og samfund
 • Du deltager i forefaldende opgaver på lige fod med det øvrige personale


Vi tilbyder dig

 • Mulighed for at prøve kræfter med jobbet som museumsinspektør i en organisation i udvikling, hvor der er højt til loftet
 • Et spændende job i en tværfaglig museumsorganisation, der dækker kunsthistorien, nyere tids historie og arkæologien
 • En inspirerende arbejdsplads midt i byen med en flad struktur og med gode kollegaer
 • Mulighed for at få indflydelse på egne opgaver, blive faglig udfordret og bidrage til museets fremtidige udvikling

Ansættelsesvilkår

Der er tale om et barselsvikariat frem til 1. september 2021 på 37 timer/ugen

Der kan forekomme aften- og weekendarbejde

Løn og ansættelse i henhold til gældende overenskomst.

Ansættelse pr. 26. oktober 2020 eller snarest derefter

Om os

Vejle Kunstmuseums historie går tilbage 1890’erne, hvor private borgere donererede erhvervelser med henblik på at etablere et museum i Vejle. I 2007 åbnede den seneste tilbygning, tegnet af Kim Utzon Arkitekter, der gav museet de optimale rammer med Utzon-salen til særudstillinger, værksted og eget magasin.

Museet er førende på grafik og værker på papir med den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, som primært består af ældre europæisk grafik med navne som Rembrandt og Albrect Dürer samt nyere grafik, frem til i dag. Museet ejer en fin samling af dansk guldalderkunst fra den sidste del af 1800-tallet, modernistisk kunst fra starten af 1900-tallet og en større samling af de tidlige abstrakte ekspressionister, som bl.a. er kendt fra COBRA-bevægelsen. Derudover ejer museet en række nyere værker af danske samtidskunstnere fra 2000 og frem

Flere oplysninger

Har du spørgsmål til stillingens indhold, er du altid velkommen til at kontakte museumsinspektør Pernille Rom Bruun på tlf. 29740456 eller på mail perrb@vejle.dk

Har du spørgsmål til løn eller arbejdsforhold er du velkommen til at kontakte Museumschef Flemming Hedegaard Larsen p 51509215 eller på mail flhla@vejle.dk

Ansøgningsfristen er den 20. september 2020. 

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende!

Om Vejle Kunstmuseum

Om Vejle­Museerne

VejleMuseerne er Vejles store hybride museumsorganisation med fokus på både kunst, historie og arkæologi. Læs mere om vores samlinger, og hvad du skal gøre, hvis du vil aflevere gamle ting m.m.

Om Vejlemuseerne