vm-loop
læs højtvm-speaker

Marts på VejleMuseerne

Vi slår dørene op for en ny sæson. Besøg Egtvedpigens Grav, Randbøldalmuseet og Vejle Vindmølle.

Randbøldalmuseet åbner d. 15/3 med en ny permanent udstilling om den driftige industri, der har været i Randbøldal.
Vejle Vindmølle åbner 1/4 og Egtvedpigens Grav d. 5/4.
Alle stederne har gratis adgang og er velegnede til en forårstur med hele familien.

Navige­ringer

Rembrandt møder fire danske samtidskunstnere, i en kunstnerisk samtale om at finde vej i en uoverskuelig verden, i Vejle Kunstmuseums nye store særudstilling.

læs mere

Uhrhøj-skatten

En enorm skat på ca 2.750 sølvmønter og 8 guldmønter fra middelalderen har igen set dagens lys efter at have ligget i jorden i en skov lige uden for Vejle i ca. 600 år.

læs mere

Kultur­museet Spinderi­hallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne fortæller danmarkshistorien set fra Vejle – fra oldtiden til i går. Det er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk”. Her må du gerne røre og opleve med hele kroppen!

læs mere

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende!

læs mere

Randbøldal­museet

Randbøldalmuseet byder på spændende og udfordrende oplevelser for hele familien. Her kan børn og voksne lære om gamle dages produktion af papir og klæder.

læs mere

Jernalder­miljøet i Vingsted

Jernaldermiljøet i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Her kan man deltage i aktiviteter, der tager udgangspunkt i, hvordan livet var for jernaldermenneskene. Jernaldermiljøet består af en række huse og andre anlæg fra forskellige jernalderlandsbyer i Jylland og ligger smukt mellem græsmarker, opdyrkede agre, sø og skov.

læs mere