vm-loop
læs højtvm-speaker

Sommer­ferie på Vejle­Museerne

Skal du også holde sommerferie i Danmark? Hvad end det regner, eller solen skinner, er der masser af spændende oplevelser for hele familien på VejleMuseerne!

Indendørs oplevelser 🌧️

• 10/7: 'Datakraft' åbner på Kulturmuseet Spinderihallerne.
    Den nye, store særudstilling fortæller den fascinerende historie om computerens indtog i både fritiden og arbejdstiden og kan opleves til og med 21. februar 2021.

• 7/8: '#flattenthecurve' åbner på Vejle Kunstmuseum.
    Coronakrisen forærede os et helt nyt sprog - en masse nye ord og begreber, vi aldrig havde hørt om før. Kunstprojektet udstiller disse ord som labels på den fiktive rengøringsproducent #flattenthecurve’s mange plastikprodukter.

• 16/8 - sidste chance: 'Navigeringer' kan opleves på Vejle Kunstmuseum.
    I museets store særudstilling møder Rembrandt fire danske samtidskunstnere i en kunstnerisk samtale om at finde vej i en uoverskuelig verden. vi som mennesker ikke længere dominerer og har kontrol over de økologier og den klode, vi lever på.

• 'Jyllands første industrilandsby' kan besøges på Randbøldalmuseet.
    I den nye permanente udstilling får man hele historien om den industrielle produktion i Randbøldal fra 1732 til 1983. Væve- og papirværkstederne er også mulige at besøge i sommerferien.

Udendørs oplevelser ☀️

• Guidede ture i Fjordenhus hele sommeren.
    Få historierne om de fantastiske kunstværker i stueetagen, og kom med en tur under vandet og se den helt nye udstilling i kælderen, der kun kan opleves på de guidede ture.

• 4-6/8, alle dage kl. 9-15.30: Sommerferie i jernalderen
    Tre dages jernalderaktiviteter for 9-14-årige, i slutningen af sommerferien! Kom og vær med til tre dage fyldt med fortælling, fællesskab, leg og aktiviteter i Jernaldermiljøet i Vingsted.

• 23/8 kl. 10-15: Sensommerdag i jernalderen
    Jernaldermiljøet i Vingsted inviterer hele familien til en spændende dag, hvor der er gang i en masse aktiviteter i jernalderlandsbyen.

• 28/8 kl. 14 og 6/9 kl. 16: Guidede ture i Tørskind Grusgrav
    Oplev den forrygende natur i spil med monumentale skulpturer og få fortællingen om, hvordan lokale ildsjæle i Egtved gennemførte ideen med skulpturparken, som danske Robert Jacobsen og franske Jean Clareboudt skabte skulpturer til.

• Randbøldalmuseet kan børnene som altid boltre sig løs i de udendørs vandeksperimenter og afprøve vandets kræfter.

• Udforsk vores forskellige guides til (gratis) oplevelser i det fri
    Guides, som du kan have med i lommen, når behovet for frisk luft og kulturelle input presser sig på.

God sommer!

Se alle kommende arrangementer og find info om vores 10 indendørs og udendørs besøgssteder herunder:

Museet i det fri

Inspiration og forundring til hjernen og hjertet... og frisk luft til lungerne!