vm-loop
læs højtvm-speaker

VejleMuseerne henter ny chef fra DR

Tidligere kanalchef for DRK og DR2, Flemming Hedegaard Larsen, tiltræder stillingen som chef for VejleMuseerne i starten af 2020.

Flemming Hedegaard Larsen skifter til foråret redaktionskasketten ud med titlen som museumschef, når han skal stå i spidsen for VejleMuseerne. Flemming Hedegaard Larsen har mere end 20 års erfaring fra Danmarks største public service-institution, og den erfaring har han tænkt sig at trække med over i museumsverdenen.

- Jeg glæder mig meget til at skulle stå i spidsen for VejleMuseerne og få lov til at arbejde med kultur og historie fra en anden vinkel. Jeg har i mange år arbejdet med at udvikle og skabe stærkt kulturindhold, som rammer borgerne, og det er kompetencer, jeg har tænkt mig at trække på som museumschef, siger Flemming Hedegaard Larsen.

Flemming er uddannet cand.comm. fra Roskilde Universitet. Han har ikke erfaring med at arbejde i museumsverdenen, hvilket han selv ser som en fordel.

- Det er klart, at der vil være en masse nyt, jeg skal lære, og at det vil kræve en stejl læringskurve i starten. Heldigvis har jeg en masse fantastisk dygtige medarbejdere, der er godt inde i stoffet. Til gengæld vil jeg kunne komme med et nyt syn på tingene og gøre VejleMuseerne til et endnu stærkere kulturbrand, siger Flemming Hedegaard Larsen.

Flemming Hedegaard Larsen bor i dag i København, men flytter til Vejle, når han tiltræder stillingen.

Kulturdirektør i Vejle Kommune, Sofie Plenge, er begejstret over, at VejleMuseerne har kunnet tiltrække en så tung profil på kultur- og formidlingsområdet.

- Flemming har et stærkt renommé i branchen, og han har i sin tid hos DR bevist, at han kan formidle kunst og kultur på måder, der appellerer bredt samtidig med, at der er en faglig dybde. Jeg tror på, at Flemming både kan holde fast i det, der allerede fungerer rigtig godt og se en masse nye muligheder både i museet og sammen med omverdenen. Samtidig har han mange års erfaring som leder og er vellidt blandt sine medarbejdere og lederkolleger, siger Sofie Plenge.

Flemming Hedegaard Larsens erfaring med public service er ifølge kulturdirektøren et stort plus.

- Der er en bevægelse i gang i den måde, kunst og kultur bliver formidlet på, som vi som museer skal være en del af. VejleMuseerne ligger inde med en enorm viden om kunst og dens rolle i samfundet og om, hvordan mennesker har levet, tænkt og handlet gennem vores nære og fjerne historie. Den viden skal museet bringe i spil, så det er med til at sætte samtaler i gang både på museet, men også hjemme omkring køkkenbordet og på arbejdspladserne. Den opgave ligner til forveksling en public service-opgave og den kender Flemming alt til, siger Sofie Plenge.

Flemming Hedegaard Larsen tiltræder stillingen som museumschef for VejleMuseerne i starten af 2020.

Om Vejle­Museerne

VejleMuseerne er Vejles store hybride museumsorganisation med fokus på både kunst, historie og arkæologi. Læs mere om vores samlinger, og hvad du skal gøre, hvis du vil aflevere gamle ting m.m.

Læs mere