vm-loop
læs højtvm-speaker

Vinter­ferie på Vejle­Museerne

Vi inviterer på spændende oplevelser, der sætter fut i børnenes vinterferie. Kulturmuseet byder på skattejagt og et gensyn med Uhrhøj-skatten, en enorm sølvskat - nu med guld! På kunstmuseet lægges op til hyggelige dage i et maskeværksted for hele familien.

Vær opmærksom på, at kunstmuseet og kulturmuseet har lukket om mandagen.

Kan du gætte, hvem jeg er?

Kom til maskeværksted med sjov og ballade for børn og voksne på kunstmuseet. Dyk ned i et bjerg af farverige og finurlige materialer, og lav de vildeste masker med fantastiske fabeldyr. Slip fantasien løs, og få inspiration fra sjove og anderledes maskebilleder fra museets samling. Det sker onsdag d. 12. og torsdag d. 13. februar fra kl. 11 til 14.

På kunstmuseets kan du samtidig opleve to generationer af Vejle-kunst. Mindeudstillingen ’Albert Bertelsen – 1921-2019’, der hylder hele Vejles maler, og lokale Lisbeth Ellinors fascinerende rejseindtryk i udstillingen ’Kvindeøjne på Japan’.

Søndag d. 23. februar holder kulturmuseet og kunstmuseet desuden en kattens fastelavn, hvor de unikke masker kan tages i brug – der er præmier til de tre bedste udklædte.

 

Uhrhøj-skatten vender tilbage

På kulturmuseet kan vinterferieramte børn og voksne se eller gense Uhrhøj-skatten.

Den enorme skat på ca. 2.750 sølvmønter og 8 guldmønter fra middelalderen har igen set dagens lys efter at have ligget i jorden i en skov lige uden for Vejle i ca. 600 år. Når udstillingen lukker igen 2. påskedag, 13. april, overdrages skatten til Nationalmuseet og vil ikke længere kunne opleves på tæt hold. 

Se også den store særudstilling om Hjarnøskatten, der blev forlænget på grund af stor interesse.

 

Skattejagt i gravekassen

Tag på skattejagt i kulturmuseets gravekasse.

Med en metaldetektor i hånden kan børn og barnlige sjæle gå på jagt i kassen efter forskellige genstande, der gemmer sig på bunden. Udforsk bagefter museets udstillinger for at finde ud af, hvor genstandene rigtigt gemmer sig. 

 

Besøg dyrene i jernalderen

OBS: Morgenfodring er desværre aflyst søndag d. 9. februar pga. sygdom. Næste morgenfodring er søndag d. 8. marts.

Tag hele familien med på en hyggelig vandretur i Jernaldermiljøet i Vingsted søndag d. 9. februar til morgenfodring i jernalderen. Kom med på en spændende udflugt i familietempo med fortælling om jernalderbondens liv og arbejde.

 

Læs mere om de enkelte arrangementer, priser og tilmelding herunder:

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende!

læs mere

Kultur­museet Spinderi­hallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne fortæller danmarkshistorien set fra Vejle – fra oldtiden til i går. Det er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk”. Her må du gerne røre og opleve med hele kroppen!

læs mere

Jernalder­miljøet i Vingsted

Jernaldermiljøet i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Her kan man deltage i aktiviteter, der tager udgangspunkt i, hvordan livet var for jernaldermenneskene. Jernaldermiljøet består af en række huse og andre anlæg fra forskellige jernalderlandsbyer i Jylland og ligger smukt mellem græsmarker, opdyrkede agre, sø og skov.

læs mere