vm-loop
Alberts tredje øje
Vejle Kunstmuseums store Albert Bertelsen-udstilling kan opleves frem til 7. marts.
>DATAKRAFT_
Udstillingen når desværre ikke at genåbne. Du kan heldigvis stadig tilgå alt det spændende digitale materiale, der hører til den her på siden!
Pigen fra Egtved
I år er det præcis 100 år siden, Egtvedpigen blev fundet en iskold vinterdag i februar, i resterne af en stor bronzealdergravhøj på Egtved Holt. Vi fejrer jubilæumsåret med en stor, ny særudstilling på Kulturmuseet og masser af aktiviteter i Egtved.
Et kønt syn
1900-tallets store omvæltninger i både kønsroller og opfattelsen af køn har sendt store bølger bagud i historien. Samtidens kønsforståelse er på godt og ondt de briller man ser fortiden igennem, og derfor har vi i løbet af de forgangne 100 år oplevet flere paradigmeskift i vores syn på fortidens kønsroller.
Sygdomme, der ændrede verden
Coronavirus optager os alle og sætter dybe spor i kulturen og samfundet – og det har tidligere epidemier også gjort. I vores digitale udstilling ser vi på, hvordan tidligere epidemier har påvirket os.
Den højeste pris - Menneskeofringer i verdenshistorien
Menneskeofringer har været en fast bestanddel i mange samfund til alle tider. Vi kender det fra fortidens moselig til Inkamumier, der er fundet på frosne bjergtinder i Sydamerika til japanske selvmordspiloter i Anden Verdenskrig.
Kørners Kunstkonkurrence 2020
I april og maj 2020 skulle 31 værker, skabt af danske gymnasieelever, have været udstillet i Maskinrummet på Vejle Kunstmuseum - som en del af Kørners Kunstkonkurrence 2020.
Permanente udstillinger på Vejle Kunstmuseum
Permanente udstillinger på Kulturmuseet
Veronika Geiger: Imprint
Når Vejle Kunstmuseum genåbner, kan I glæde jer til at opleve denne fascinerende udstilling af Veronika Geiger.