vm-loop
Kunst for Kød
En af Danmarkshistoriens vigtigste kunstsamlere var slagtermester. Max Wørzner skabte en enestående samling, og blev nær ven med de unge kunstnere, der senere dannede CoBrA...
Pigen fra Egtved
I år er det præcis 100 år siden, Egtvedpigen blev fundet en iskold vinterdag i februar, i resterne af en stor bronzealdergravhøj på Egtved Holt. Vi fejrer jubilæumsåret med en stor, ny særudstilling på Kulturmuseet og masser af aktiviteter i Egtved.
Ole Aakjær: The Babushka Exhibition
Ole Aakjærs magnetiske og monumentale akvareller er udsolgte på gallerier verden over. The Babushka Exhibition er Aakjærs første soloudstilling på et dansk kunstmuseum.
Nye dimensioner
Svævende mænd i mystiske interiører, 48 blå billeder af ting fundet på gaden, fotos af en smeltende gletsjer i bevægelse og bybilleder, der synes bygget op af tegn og ord.
Kørners Kunstkonkurrence 2021
33 værker, skabt af gymnasieelever fra hele landet, udvalgt af John Kørner, Billedkunst- og desinglærerforeningen, Kastrupgaardsamlingen og Vejle Kunstmuseum.
Et kønt syn
1900-tallets store omvæltninger i både kønsroller og opfattelsen af køn har sendt store bølger bagud i historien. Samtidens kønsforståelse er på godt og ondt de briller man ser fortiden igennem, og derfor har vi i løbet af de forgangne 100 år oplevet flere paradigmeskift i vores syn på fortidens kønsroller.
Sygdomme, der ændrede verden
Coronavirus optager os alle og sætter dybe spor i kulturen og samfundet – og det har tidligere epidemier også gjort. I vores digitale udstilling ser vi på, hvordan tidligere epidemier har påvirket os.
Den højeste pris - Menneskeofringer i verdenshistorien
Menneskeofringer har været en fast bestanddel i mange samfund til alle tider. Vi kender det fra fortidens moselig til Inkamumier, der er fundet på frosne bjergtinder i Sydamerika til japanske selvmordspiloter i Anden Verdenskrig.
Kørners Kunstkonkurrence 2020
I april og maj 2020 skulle 31 værker, skabt af danske gymnasieelever, have været udstillet i Maskinrummet på Vejle Kunstmuseum - som en del af Kørners Kunstkonkurrence 2020.
Permanente udstillinger på Vejle Kunstmuseum
Permanente udstillinger på Kulturmuseet
Isolationssind: Two birds
Udstillingen ISOLATIONSSIND er en både fysisk og digital udstilling, skabt af kunstner Niklas Emborg Gjersøe, der fordeler sig på fire forskellige kunstmuseer.
Vores kvarter
Ny gadeudstilling i Spinderikvarteret: Se hvordan beboerne oplever deres kvarter.