vm-loop
Et kønt syn
1900-tallets store omvæltninger i både kønsroller og opfattelsen af køn har sendt store bølger bagud i historien. Samtidens kønsforståelse er på godt og ondt de briller man ser fortiden igennem, og derfor har vi i løbet af de forgangne 100 år oplevet flere paradigmeskift i vores syn på fortidens kønsroller.
Navigeringer
Rembrandt møder fire danske samtidskunstnere, i en kunstnerisk samtale om at finde vej i en uoverskuelig verden, i Vejle Kunstmuseums nye store særudstilling. Gå på opdagelse i udstillingens digitale univers her.
>DATAKRAFT_
Værktøj eller legetøj? - Vi fortæller historien om computerens indtog i både fritiden og arbejdstiden. I kan glæde jer til retro-konsoller, hulledamer, MySpace og Vejles første computer (eller i hvert fald noget af den... ellers ville der ikke være plads til andet udstillingen!)
#flattenthecurve
Når krisen kradser, blomstrer kunsten. Designer Junette Bay fra Vejle har igangsat et kunstprojekt, der på smuk og finurlig vis udstiller den omvæltede hverdag, vi alle sammen oplever lige nu. Værket, der indtil nu har levet på Instagram, udstilles på Vejle Kunstmuseum fra d. 7. august.
Fra pest til kolera
Coronavirus optager os alle og sætter dybe spor i kulturen og samfundet – og det har tidligere epidemier også gjort. I vores digitale udstilling ser vi på, hvordan tidligere epidemier har påvirket os.
Alberts tredje øje
Mens samfundet for en tid har været sat på pause, har Vejle Kunstmuseum startet forberedelserne til en kommende stor Albert Bertelsen udstilling, som forventes at åbne til september. Udstillingen får titlen 'Alberts tredje øje' og vil blandt andet vise en række værker udlånt af private samlere.
Den højeste pris - Menneskeofringer i verdenshistorien
Menneskeofringer har været en fast bestanddel i mange samfund til alle tider. Vi kender det fra fortidens moselig til Inkamumier, der er fundet på frosne bjergtinder i Sydamerika til japanske selvmordspiloter i Anden Verdenskrig.
Permanente udstillinger på Vejle Kunstmuseum
Permanente udstillinger på Kulturmuseet Spinderihallerne