vm-loop
>DATAKRAFT_
Værktøj eller legetøj? - Vi fortæller historien om computerens indtog i både fritiden og arbejdstiden. Oplev bl.a. retro-konsoller, hulledamer, MySpace og Vejles første computer (eller i hvert fald noget af den... ellers ville der ikke være plads til andet udstillingen!)
Alberts tredje øje
Vejle Kunstmuseums nye, store Albert Bertelsen-udstilling kan opleves frem til 7. marts.
Kanten
Hvordan skal fremtidens stormflodsbeskyttelse se ud i Vejle? 25 forslag er indkommet i den åbne idékonkurrence Kanten, der nu udstilles på Vejle Kunstmuseum. Her kommer arkitekter, landskabsarkitekter og kunstnere med deres innovative, naturbaserede og rekreative bud på fremtidens stormflodsbeskyttelse i Vejle.
Johanne Foss: Tidløs Have
I Maskinrummet vises hele efteråret en fascinerende grafisk serie, skabt af billedkunstner Johanne Foss.
Kørners Kunstkonkurrence 2020
I april og maj 2020 skulle 31 værker, skabt af danske gymnasieelever, have været udstillet i Maskinrummet på Vejle Kunstmuseum - som en del af Kørners Kunstkonkurrence 2020.
#flattenthecurve
Når krisen kradser, blomstrer kunsten. Designer Junette Bay fra Vejle har igangsat et kunstprojekt, der på smuk og finurlig vis udstiller den omvæltede hverdag, vi alle sammen oplever lige nu. Værket, der indtil nu har levet på Instagram, udstilles på Vejle Kunstmuseum til og med 8. november.
Et kønt syn
1900-tallets store omvæltninger i både kønsroller og opfattelsen af køn har sendt store bølger bagud i historien. Samtidens kønsforståelse er på godt og ondt de briller man ser fortiden igennem, og derfor har vi i løbet af de forgangne 100 år oplevet flere paradigmeskift i vores syn på fortidens kønsroller.
Sygdomme, der ændrede verden
Coronavirus optager os alle og sætter dybe spor i kulturen og samfundet – og det har tidligere epidemier også gjort. I vores digitale udstilling ser vi på, hvordan tidligere epidemier har påvirket os.
Den højeste pris - Menneskeofringer i verdenshistorien
Menneskeofringer har været en fast bestanddel i mange samfund til alle tider. Vi kender det fra fortidens moselig til Inkamumier, der er fundet på frosne bjergtinder i Sydamerika til japanske selvmordspiloter i Anden Verdenskrig.
Permanente udstillinger på Vejle Kunstmuseum
Permanente udstillinger på Kulturmuseet