vm-loop
læs højtvm-speaker

Naturen var Albert Bertelsens yndlingsmotiv. Vejle Kunstmuseums lille sommerudstilling dykker ned i Alberts Natur - både den ydre og indre.

Vi viser hele sommeren udstillingen Alberts Natur.

Albert var flere gange på Færøerne og i Norge, hvor han udfoldede de store bjerge og fjordes kraftfulde skønhed, i klart vejr som i tågedis.

De grønne fjelde, de dybe fjorde er i front, men også den mere dyriske natur fangede Albert i portrættet af sin kat Goya. Et efterspurgt værk, der selvfølgelig er repræsenteret på udstillingen.

Man kommer tæt på Bertelsens natur på flere måder: Udstillingen er lille og intim og udfolder sig i et enkelt udstillingsrum. Det giver mulighed for at møde et nøje udvalg af værker og fordybe sig.

Vejles kunstner Albert Bertelsen (1921-2019) var kunstner for flere generationer af Vejles borgere og højt skattet, for sit kunstneriske virke, sit lokale engagement og sit venlige væsen. Han holdt af det nære, og det var vigtigt for ham, at hans kunst kunne glæde andre mennesker. Derfor er der mange værker på væggene i mange hjem i Vejle og omegn, for Alberts natur var også generøs.

Udstillingen vises frem til 29. september 2024.

Vejle Kunst­museum

Brug et par inspirerende timer på Vejle Kunstmuseum.

Besøg Vejle Kunstmuseum