vm-loop
læs højtvm-speaker

Pandemien set af Danske Bladtegnere. Udstilling på Vejle Bibliotek.

Danske Bladtegnere har i mere end tre menneskealdre kommenteret på døgnets begivenheder. Tegnet om og satiriseret over danske og internationale begivenheder, store som små, til udelt glæde for beskuere i alle aldre.

Og coronakrisen er ikke nogen undtagelse. Den startede i begyndelsen af det, i bakspejlet, annus horribilis 2020, som en ret harmløs influenza. Men det stod hurtigt klart, at her var en verdensomspændende pandemi under opsejling.

Hele dette forløb, har vi som bladtegnere selvfølgelig løbende taget under kærlig behandling.

Nu har du mulighed for at se et bredt udsnit af disse tegninger, på Vejle Bibliotek.

Danske Bladtegnere deltog, sammen med internationale kollegaer, i 2018/19 i særudstillingen Lige til stregen på Vejle Kunstmuseum. Temaerne var Magtens ansigt, De udsatte, #metoo og Til stregen. Et samarbejde der har ført til, at vi nu sammen har realiseret udstillingen: Smittende humor.

Vi er godt klar over at coronaen nok hænger de fleste mennesker langt ud af halsen, men her tages der tykt pis på den lille djævel, og alle de restriktioner og politiske krumspring den har afstedkommet. Her er risiko for kramper i mavemusklerne, afstedkommet af grin og livgivende fnis, i mødet med de sjove, underfundige, dybsindige, fjollede og uudslettelige tegninger!

Udstillingen blev først vist i et tomt butikslokale i Bryggen, og kan nu ses på Vejle Bibliotek indtil udgangen af november.

På Vejle Kunstmuseum kan man i samme periode se et lille show med tegningerne på tv-skærm og lade sig smitte af den forløsende humor.

Udvalgte tegninger:

Tryk for at se hele tegningen

Klum­me: Vi er alle sam­men blevet karika­turer i Corona

Danske Bladtegnere har under pandemien i både morsom og seriøs streg afbilledet den virus, der har hærget både klode og kongerige. En ny udstilling, ‘Smittende humor’, giver ind- og overblik. Denne klumme er en opvarmning og indgang.

Læs mere

Vejle Kunst­museum

Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende! Hiv familien op af sofaen, eller tag en god ven under armen, og brug et par inspirerende timer på Vejle Kunstmuseum.

Om Vejle Kunstmuseum