vm-loop
læs højtvm-speaker

12.10.19 - 27.10.19

En enorm sølvskat på i omegnen af 2.000 mønter fra middelalderen har igen set dagens lys efter at have ligget i jorden i en skov lige uden for Vejle i ca. 600 år. Udstillingen af Uhrhøj-skatten på Kulturmuseet Spinderihallerne forlænges til og med 27. oktober.

I skolernes efterårsferie, og den efterfølgende uge, vil en stor del af de løsfundne mønter fra Uhrhøj-skatten blive udstillet på Kulturmuseet Spinderihallerne. I pop-op udstillingen kan man få fortællingen om, hvordan skatten blev fundet, hvad vi ved indtil nu, og hvilke videre undersøgelser, der skal laves. 

På museet kan man også se den store særudstilling om en anden skat, nemlig Hjarnø-skatten, der har næsten 1.000 år mere på bagen end den netop fundne fra Uhrhøj. 

Der har netop været premiere på museets helt nye arkæologiske quiz-battle, hvor børn og voksne kan udfordre hinanden på viden om stolpehuller, skeletter og guldskatte.

Læs mere om den enorme skat i artiklen her:

Uhrhøj-skatten

En enorm skat på ca. 2.750 sølvmønter og 8 guldmønter fra middelalderen har igen set dagens lys efter at have ligget i jorden i en skov lige uden for Vejle i ca. 600 år.

læs mere

Kultur­museet Spinderi­hallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for her man må gerne røre ved tingene.

læs mere

Arkæologi

I VejleMuseernes arkæologiske ansvarsområde ligger både Egtvedpigens bronzealderhøj og Harald Blåtands Jelling. Men det er kun en flig af alle de fantastisk spændende spor efter fortiden, vi hele tiden graver frem. Følg med i arkæologernes arbejde.

læs mere