vm-loop
læs højtvm-speaker

01.06.19 - 27.10.19

Tidligere særudstiling

Vores Vævninger var en taktil udstilling af kunsthåndværk fremstillet på væveværkstedet på Instituttet for Blinde og Svagsynede (IBOS) i Hellerup.

IBOS er et nationalt kompetence- og rehabiliteringscenter for blinde og svagsynede, og væveværkstedet har en lang tradition med at undervise i traditionelle håndværk.

Udstillingen formidler håndværket både for seende og blinde ved at vise den blindes metoder med hjælp fra taktilitet og tilgængelighed.

Museets gæster kunne opleve, hvordan der arbejdes med synskompenserende hjælpemidler, og hvordan man kan kompensere for et manglende syn med sine hænder og fingre, når man udfører vævehåndværket.

Vores Vævninger er en taktil tekstiludstilling med brugstekstiler i klassiske mønstre og teknikker, fremstillet af kompetente blinde og svagsynede vævere.

Derfor er det naturligvis en udstilling, der gerne må berøres!

I udstillingen kan man røre ved mange forskellige vævede prøver, hvor tekstilernes forskellige overflader og strukturer kan føles. Hvert tekstil har en følbar plade, der med nåle viser den anvendte væveteknik, en metode der dagligt bruges på værkstedet.

Formidlingen af håndværket bliver belyst gennem filmen ’Hænder bliver øjne’, hvor Tove Papp-Lindkvist følger vævernes arbejde igennem et stykke tid. Filmen viser arbejdet ved væven, hvor de enkelte processer bliver belyst gennem hænder i arbejde.

Til udstillingen er der lavet en trykt folder med bindingstegninger af enkelte af de udstillede tekstiler, så andre også kan få glæde af de anvendte opskrifter.

Al grafikken i Vores Vævninger er lavet på punktskrift, svulmepapir og print, så udstillingen er tilgængelig for blinde og svagsynede

Udstillingen blev vist fra 1. juni til 27. oktober 2019 på Randbøldalmuseet

Udstillingen var arrangeret af Vævelauget Randbøldal.

Randbøldal­museet

Randbøldalmuseet er et rigtigt familiemuseum, hvor børn og voksne kan lære om gamle dages produktion af papir og klæder. I de udendørs vandeksperimenter kan alle boltre sig i timevis og afprøve vandets kræfter.

læs mere