vm-loop
læs højtvm-speaker

12.10.19 - 21.01.20

Denne særudstilling kunne opleves på Vejle Kunstmuseum fra oktober 2019 til januar 2020.

Hvad gemmer en alkymist i sine skuffer? Hvilke planter kan bruges som medicin? Hvad er farvepigmenter lavet af? Alt det og meget mere kan børn, unge og andre nysgerrige finde svar på i Alkymistens Laboratorium på Vejle Kunstmuseum.

Få aktiveret både krop og sanser i laboratoriets fire forunderlige rum!

Udstillingens besøgende kan se frem til en fantastisk rejse igennem fire finurlige rum; Wunderkammer, Herbarium, Farvelaboratorium og Transformationsrum. Tilsammen en totalinstallation, der både aktiverer krop og sanser. Besøgende kan gå på opdagelse i alkymistens skuffer og skabe, høre lydhistorier om forunderlige objekter, være med til at skabe fantasidyr, undersøge forskellen på spiselige, medicinske og giftige planter, opleve over 100 forskellige farvenuancer og interagere med et foranderligt skyggerum.

Arrange­menter

Se alle
Kig indenfor i Alkymistens Laboratorium. Videoen åbner i nyt vindue på Youtube

Udstillingen er skabt af billedkunstner Cecilia Westerberg, der har en lang række museumsudstillinger bag sig - både i udlandet og i Danmark. Cecilia Westerberg afholder desuden løbende workshops i billedkunst og underviser både børn, unge og voksne. Under udarbejdelsen af Alkymistens Laboratorium har hun samarbejdet med radiodokumentarist Rikke Houd og udstillingsarkitekt Stine Friese.

Alkymistens Laboratorium er skabt i et samarbejde med Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring, Skovgaard Museet i Viborg, Vejle Kunstmuseum og J.F. Willumsens Museum i Frederikssund med støtte fra Nordea Fonden og Statens Kunstfond.

★★★★★

- Kristeligt Dagblad

★★★★

- Jyllands-Posten

Vejle Kunst­museum

Brug et par inspirerende timer på Vejle Kunstmuseum.

Læs mere
Sponsorer
Udstillingen er støttet af Nordea Fonden og Statens Kunstfond. Tak!